Tarta cu ceapa, mere si bacon

Postat de nico15 in Aperitive / Garnituri
18 Aug 2011 | 3587 vizualizari
Tarta cu ceapa, mere si bacon

Tarta cu ceapa, mere si bacon

Ingrediente

  • 250 g de faina
  • 100 g de unt  
  • 50 ml apa    
  • 6 cepe    
  • 2 mere    
  • 3 oua
  • 250 g de bacon
  • 100 ml de smantana de gatit 32%
  • ulei de masline
  • sare, piper alb, boia, cimbru

Mod de preparare

Cum se prepara Tarta cu ceapa, mere si bacon

Intr-un castron se amesteca faina cernuta, untul (care a fost la temperatura camerei) se taie in cubulete si se adauda apa, se framanta bine. Aluatul rezultata se va infasura in folie de plastic si se lasa la frigider 10-15 minute.

Intre timp se va curata ceapa si se taie julien, aceasta se va sota in uleiul de masline, peste care se va adauga baconul taiat fasii. Se va lasa sa se intrepatrunde aromele dupa care se va adauga smantana, sarea si piperul alb.

Se va forma un sos alb care va fierbe la foc mic si va deveni ingrosat, de abia dupa ce se ingroasa sosul, se ia tigaia pentru 3-4 minute de pe foc ca sa se tempereze si dupa aceea  se vor adauga ouale batute bine. Spalam merele nu le curatam de coaja, acestora li se va scoate miezul si semintele si se vor felia cat se poate de subtire.

Luam aluatul pntru tarta din frigider si o intindem pentru tarta noastra aproximativ 4-5 mm, aranjam marginile frumos si intepat coca pentru a nu creste. Peste aluat adaugam ingredientele sotate iar deasupra vom aseza feliutele de mar, condimentam cu boia si adaugam cimbru dupa care dam tava la cuptor aproximativ 45 de minute la T de 180 grade.

Aceasta reteta mi-a fost data de colegul meu de la Academia Maggi, Andrei Iordache, dar evident ca am mai adus cateva modificari care mi s-au parut bune.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa, mere si bacon" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chifle cu legume si carnaciori

Postat de GeorgianaGrigorescu

Chifle cu legume si carnaciori

Intr-un vas punem apa la fiert.Cand fierbe apa adaugam legumele. Lasam sa fiarba cateva minute.Eu le-am uitat pe foc si broccoli s-a cam sfaramat.Legumele fierte le punem la scurs intr-o...

Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Postat de simona72

Ciulama de ciuperci in vasul Zepter cu orez basmati

Ciupercile spalate, curatate si taiate in sferturi, le calim intr-o lingura de ulei de masline si o lingura de unt. Cind au inceput sa-si lase sucul, adaugam usturoiul taiat marunt, punem capacul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.08.2011, 23:49
Wow cum arata....nu-mi imaginez gustul...dar trebuie sa fie delicios
la 19.08.2011, 09:24
O delicatesa
la 19.08.2011, 09:49
Interesanta combinatia de ceapa-mere-bacon. N-am idee cum e la gust, insa aspectul e de nota 10.
la 19.08.2011, 10:46
Interesanta reteta dar nu poate fi rea !
la 19.08.2011, 12:48
interesant

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking