Tarta cu ceapa si bacon

Postat de cristina1985 in Aperitive / Garnituri
19 Feb 2019 | 2615 vizualizari
Tarta cu ceapa si bacon

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 6 lg apa rece
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 500 g ceapa
  • 60 g unt
  • 100 g bacon
  • 1 frunza dafin
  • 300 g smantana
  • 50 g cascaval+100 g (deasupra)
  • 1 ou
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1 varf cutit nucsoara

Mod de preparare

Umplutura: Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Caliti-o in putin ulei si 60 g unt, timp de 20 minute cu capac, timp in care mai amestecati din cand in cand. Apoi adaugati baconul taiat  sare, piper, dafin si mai lasati 10 minute. Scurgeti de ulei si lasati la racit.

Smantana se amesteca cu oul, sare, piper, nucsoara ,50 g cascaval (ras pe razatoarea cu ochiuri mari) si amestecul de ceapa cu bacon (racit). Se poate pastra la frigider pana este gata aluatul.

Aluatul: se amesteca untul rece cu faina, pana rezulta un aluat nisipos,apoi adaugati oul, sare,praf de copt  si apa rece. Aluatul trebuie sa stea 30 minute la frigider.Apoi se intinde intr-o forma rotunda, se pune in tava de tarta, tapetata cu hartie de copt (cu diametru de 28 cm).Se inteapa cu furculita si se pune umplutura.Se presara 100 g de  cascaval ras (pe razatoarea cu ochiuri mari).

Se coace in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se rumeneste deasupra,iar scobitoarea iese curata.Se poate verifica dupa primele 20-30 minute,iar daca nu e facuta ,se mai lasa. Este buna atat calda cat si rece .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Postat de merisor67

Aperitiv tarta cu aluat de cartofi si carne tocata

Pregătim aluatul pentru tartă cu aluat de cartofi și carne tocată. Curățăm cartofii și îi punem la fiert în apă cu puțină sare. Înlăturăm spuma care se...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

Postat de reisnaor_2006

Aperitiv tarta sarata Yupiiii

       Mai intai, preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron, punem faina, in mijloc punem maiaua, ouale, laptele si uleiul. Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.02.2019, 20:23
la 19.02.2019, 20:25
la 19.02.2019, 20:28
la 19.02.2019, 20:59
la 19.02.2019, 21:05
buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking