Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi

Postat de Criss in Aperitive / Garnituri
4 Mai 2012 | 4240 vizualizari
Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi

In aceasta perioada pietele sunt pline de verdeturi si e foarte bine sa profitam din plin de bogatia primaverii. "Buruiana" mea preferata e spanacul. Mi-am si facut provizii in congelator , insa imi place si salata verde, ceapa verde si ridichile, mai precis frunzele de ridichi. Daca anul trecut am facut o delicioasa supa crema din frunze de ridichi , acum am pregatit pentru micul dejun o tarta cu frunze de ridichi.

Ingrediente

  • Aluat pentru tarta:
  • -250 g faina
  • -120 g unt/margarina
  • -1 ou
  • -1 lingurita sare
  • -1-2 linguri apa rece
  • Umplutura:
  • -3 legaturi ceapa verde
  • -3 legaturi frunze de ridichi
  • -1 catel de usturoi
  • -2 oua
  • -150 g branza feta
  • -80 g cascaval
  • -putin marar verde
  • -cateva feli de rosii
  • -putin ulei

Mod de preparare

Faina se amesteca cu untul rece si sarea, se adauga oul si apa rece si se formeaza o bila de aluat care se pune in frigider.

Se aleg doar frunzele de ridichi proaspete, verzi nu si cele ofilite. Se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Nu se fierb mai mult de 5 minute. Ceapa se curata si se taie si se caleste in ulei. Nu va speriati ca e prea multa, ea scade foarte mult. Se adauga frunzele de ridichi fierte, scurse si tocate, branza feta rasa si ouale batute si se amesteca. Nu e nevoie sa adaugam sare pentru ca feta e destul de sarata.  

Aluatul de tarta se intinde in forma de tarta, se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace 8 minute, dupa care se presara pesmet, se adauga umplutura, deasupra se rade cascaval, se aseaza felii de rosii si firicele de marar si se introduce in cuptor pentru 20-25 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ceapa verde si frunze de ridichi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta moteasca

Postat de miremirc

Placinta moteasca

Pregatim aluatul : intr-un bol mic amestecam drojdia cu zaharul, putin lapte si putina faina; amestecam bine si lasam la dospit 10 minute. Separata, intr-un castron cernem faina, facem o...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac si branza (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Placinta cu spanac si branza (reteta video)

In primul rand vom cali ceapa cat sa fie translucida, iar peste ea vom pune spanacul bine spalat si taiat, in transe, asteptand sa se inmoaie prima transa pentru a o pune pe urmatoarea. Calim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2012, 08:51
la 04.05.2012, 08:57
delicioasa
la 04.05.2012, 09:08
la 04.05.2012, 09:23
vin la masa cris
la 04.05.2012, 09:31
interesant frunze de ridichi

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking