Tarta cu ciocolata

Postat de miha in Prajituri
6 Oct 2009 | 5929 vizualizari
Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia,apoi galbenusurile pe rand. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mai mixeaza putin.
Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.Se da la cuptorul incins la 180 de grade,timp de 25 de minute.

Ciocolata o topim impreuna cu 100 ml de frisca. Punem la frigider si dupa ce s-a racit, adaugam restul de frisca batuta si lichiorul.

Crema astfel obtinuta am turnat-o peste blatul de tarta racit.

Am ornat cu moate de frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Postat de Constelatialeu

Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie krant si smochine Am un set de forme pentru tarta  cu fund detasabil compus dintr-o forma mare  cu diametrul de 20 cm si 10...

Citeste continuarea

Reteta desert de Florii, trio mousse

Postat de Constelatialeu

Reteta desert de Florii, trio mousse

Iata cum se prepara Reteta desert de Florii, trio mousse Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat zaahrul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare, am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2009, 21:14
uuuuuuuuu... arata tare bine... simpla dar cred ca-i tare buna
la 07.10.2009, 00:46
E foarte usor de facut. De mancat nu mai spun ca mi-e rusine.
la 07.10.2009, 01:22
miha, vad ca tu esti foarte activa la capitolul dulciuri, bravo. Eu din pacate abia acum incerc sa invat mai multe la capitolul patiserie dar am o mare problema, cuptorul meu de la aragaz nu-mi coace blaturile si aluaturile asa cum vad in pozele postate de voi asa ca va rog, fetelor, ajutati-ma cu un sfat.Voi cum coaceti blatul? cuptor de aragaz sau electric? cum reglati temperatura? multumesc anticipat pentru raspunsuri. Daca rezolv si problema asta, sunt happy, m-am saturat sa tot cumpar blaturile din comert si nu sunt asa bune ca cele facute cu mana ta.
la 07.10.2009, 09:57
Taniusca, fiecare cuptor are particularitatile sale. Ce inseamna ca nu le coace? Ies prea crude?Prea coapte? Da-ne mai multe detalii si poate te putem ajuta. Eu am un cuptor de pe vremea bunicii si plin de hachite. Dar ii vin eu de hac!
la 07.10.2009, 10:03
cred ca e delicioasa!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking