Ingrediente
Chec:
- 150 gr zahar
- 250 gr faina care are incorporata praful de copt
- 50 gr cacao 100% neindulcit
- 2 lingurite praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat
- 200 gr unt
- 5 oua
- putina sare
Sirop:
- 700 ml apa
- 400 gr zahar
- putina lamaie stoarsa
- 1 pliculet zahar vanilat
Glazura:
- 200 gr ciocolata neagra de patiserie
- 100 ml lapte
Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele pentru chec in jur de 2-3 min cu mixerul dupa care puneti compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C pentru cca 45 min ( in functie de cuptorul fiecaruia). Cand v-a mai ramas 10 min pana la sfarsit, incepeti sa faceti siropul, fierband ingredientele pentru cca 3-4 min. Siropul trebuie turnat fierbinte peste checul tocmai iesit din cuptor! Lasati sa se raceasca si incepeti sa faceti glazura. Incalziti laptele si cand incepe sa dea in clocot luati de pe foc si puneti ciocolata sparta in bucati mici, lasati cateva minute sa se topeasca ( va fi mai usor de amestecat si omogenizat!). Cand checul s-a racit, atunci turnati crema de ciocolata deasupra si miscati tava ca sa se acopere toata suprafata.
Lasati sa se raceasca inainte de a fi servita!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|