Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)

Postat de doralinda72 in Dulciuri
9 Oct 2016 | 5296 vizualizari
Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)

Doar pentru iubitorii de ciocolata!!! Este o prajitura insiropata si cu ciocolata topita, foarte gustoasa! Este o prajitura care se gaseste in toate patiseriile in Grecia.

Ingrediente

Chec:

  • 150 gr zahar
  • 250 gr faina care are incorporata praful de copt
  • 50 gr cacao 100% neindulcit
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 200 gr unt
  • 5 oua
  • putina sare

Sirop:

  • 700 ml apa
  • 400 gr zahar
  • putina lamaie stoarsa
  • 1 pliculet zahar vanilat

Glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra de patiserie
  • 100 ml lapte

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele pentru chec in jur de 2-3 min cu mixerul dupa care puneti compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu unt si introduceti in cuptorul pre-incalzit la 180°C pentru cca 45 min ( in functie de cuptorul fiecaruia). Cand v-a mai ramas 10 min pana la sfarsit, incepeti sa faceti siropul, fierband ingredientele pentru cca 3-4 min. Siropul trebuie turnat fierbinte peste checul tocmai iesit din cuptor! Lasati sa se raceasca si incepeti sa faceti glazura. Incalziti laptele si cand incepe sa dea in clocot luati de pe foc si puneti ciocolata sparta in bucati mici, lasati cateva minute sa se topeasca ( va fi mai usor de amestecat si omogenizat!). Cand checul s-a racit, atunci turnati crema de ciocolata deasupra si miscati tava ca sa se acopere toata suprafata.

Lasati sa se raceasca inainte de a fi servita!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciocolata ( Chocolatopita)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Melcisori cu ricotta

Postat de caroline

Melcisori cu ricotta

Se pune drojdia cu o lingura zahar ,o lingura de faina si putin lapte caldut si lasam sa dospeasca. Branza o amestecam cu zaharul,ouale si uleiul.  Adaugam drojdia dospita si restul de...

Citeste continuarea

Tarte rapide cu crema de oua

Postat de andaoana

Tarte rapide cu crema de oua

Batem galbenusurile cu zaharul pe bain marin pana cand se topeste zaharul. Laptele il amestecam cu faina si il adaugam treptat peste galbenusuri si mai fierbem pana cand se ingroasa . Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2016, 20:09
ciocolatoasa rau
la 09.10.2016, 20:14
Wooow! Cata ciocolata! nu te refuz
la 09.10.2016, 20:23
Rau Dia!! Ca asa-i place la cea mica! Si lui tata-su!
Ciocolata multa nu are, e doar crema de deasupra, dar ptr ca blatul e "negru" ti se pare tare ciocolotos
la 09.10.2016, 20:24
Simona, am gustat si eu din curiozitate, e foarte buna dar cum nu mananc ciocolata de fel, o las la altii! Dar daca pui mai putin zahar in sirop, atunci e mai "lejera"
la 09.10.2016, 20:27
O bucatica iau si eu!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking