Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
25 Ian 2015 | 3793 vizualizari
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Nu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca incerc sa caut alternative, sa pregatesc cate ceva cu ele pentru ai mei. Pot sa zic ca aceasta tarta e fost de un mare succes, ai mei au fost super, super incantati, cica e mai buna si decat o friptura. Siiiii, la cat au mancat, eu ii cred :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Carnea de vita o bucatalim. Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite. Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire. Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul. Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella. Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper. Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

Postat de rocsi_1612

Aperitiv briose cu spanac si cascaval

Mai intai puneti spanacul intr-o sita, pentru a se decongela si a se scurge de zeama. Ouale le bateti spuma cu putina sare si piper. Adaugati smantana, iaurtul, amestecati bine. Ceapa verde...

Citeste continuarea

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi

Postat de autodiag

Aperitiv chiftele din cartofi fierti rasi

Cartofii se spala si se pun la fiert, apoi se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se descojesc si se dau pe razatoarea cea mare intr-un castron. Se curata ceapa de foi, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2015, 19:08
Bună,bună!
la 25.01.2015, 19:09
la 25.01.2015, 19:09
gustoasa
la 25.01.2015, 19:10
foarte buna
la 25.01.2015, 19:10
bine arata

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking