Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
25 Ian 2015 | 3814 vizualizari
Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii

Nu suntem deloc fani conserve de carne, eu cel putin nu mananc deloc. Am primit cateva si parca nu le-as arunca, asa ca incerc sa caut alternative, sa pregatesc cate ceva cu ele pentru ai mei. Pot sa zic ca aceasta tarta e fost de un mare succes, ai mei au fost super, super incantati, cica e mai buna si decat o friptura. Siiiii, la cat au mancat, eu ii cred :)

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina
  • 1 lingura smantana
  • 100 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • un praf de sare
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 1 conserva cu carne de vita (300 gr)
  • 200 gr mozzarella
  • 2 rosii
  • piper
  • sare
  • 1 lingurita busuioc uscat

Mod de preparare

Aluatul: Punem laptele pe foc pana devine caldut. Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva. Cernem faina intr-un bol, punem sarea, drojdia si smantana. Amestecam cu mana, turnam lapte putin cate putin, framantam pana obtinem un aluat omogen dar elastic. La final incorporam uleiul. Acoperim cu un prosop curat, lasam la dospit 30 de minute, la loc ferit de curent.

Umplutura: Carnea de vita o bucatalim. Spalam rosiile, le taiem felii rotunde, iar mozzarella o taiem bucati potrivite. Presaram faina pe masa de lucru, turnam aluatul dospit si intindem o foaie potrivit de subtire. Presaram putina faina intr-o tava de tarta, asezam foaia de aluat, presam pe margini cu degetele, taiem surplusul. Asezam carnea de vita, felii de rosii, apoi bucatile de mozzarella. Deasupra, punem busuiocul uscat, sare si piper. Dam tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra. Cand este gata, o scoatem, o lasam putin la racorit si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu conserva de vita, mozzarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (38)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Painici umplute

Postat de merisor67

Painici umplute

Crestam painicile in trei, pe lungime, pana la baza. Nu le feliem, doar le crestam. Ungem cu crema de branza cu verdeata de la Delaco, de o parte si de alta a crestaturilor. Ungem din...

Citeste continuarea

Oua in manta de carne

Postat de ianculubita

Oua in manta de carne

Ouale de prepelita fierte tare le tinem in apa rece pentru a se curata mai bine. Scoatem carnea din matele de carnati intr-un castron, adaugam sunca taiata marunt, salvia, patrunjelul, 1 ou si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.01.2015, 19:08
Bună,bună!
la 25.01.2015, 19:09
la 25.01.2015, 19:09
gustoasa
la 25.01.2015, 19:10
foarte buna
la 25.01.2015, 19:10
bine arata

Vezi toate comentariile (38)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking