Tartă cu costiţă şi spanac

Postat de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri
5 Mai 2011 | 3085 vizualizari
Tartă cu costiţă şi spanac

Mi-am achiziţionat de curând o formă de tartă, aşa că ieri i-a venit timpul s-o inaugurez. Hoinărind pe bloguri culinare prietenoase, în timp ce aia mică a mea dormea, am găsit o reţetă faină de aluat pentru tartele sărate..la Gabi în bucătărie. Aşa că m-am hotarât brusc să împuşc doi iepuri dintr-un foc...adică să inaugurez şi tava şi să am şi ce-i pune soţului la pachet. Aşa că aluatul l-am luat de la Gabi, iar umplutura...hmm...cam ce am găsit prin frigider.

Ingrediente

  • pentru aluat:
  •  140 gr unt
  •  260 gr făină
  •  1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  •  4 linguri lapte
  • pentru umplutură:
  •  nişte costiţă
  • o  ceapă mică
  •  3 căţei de usturoi
  •  4 roşii cherry
  •  o lingură bulion
  •  o ceşcuţă de apă rece
  •  o linguriţă de făină
  •  spanac din ăla congelat
  •  2 felii de brânză topită 
  •  delikat puţin

Mod de preparare

Am făcut aluatul de tartă amestecând făina cu sarea, oul, laptele şi untul rece,... l-am framântat bine şi am obţinut o cocă pe care am dat-o la rece cam 30 de minute.

  Între timp am călit o ceapă în nişte ulei, apoi am tăiat potrivit nişte costiţă (aia aveam prin frigider, dar se poate folosi şi piept de pui, cârnăciori sau orice vă mai trece prin minte sau găsiţi pe rafturile frigiderului) şi l-am aruncat peste ceapa aurie. Am mai pus acolo nişte roşii cherry tăiate  mărunt, o lingură de bulion şi o ceşcuţă de apă rece. Asta aşa ca să creez un fel de sos de legătură....Şi când toate bolboroseau am turnat în ploaie o linguriţă de făină, amestecând repede pentru a nu se arde. Am tras apoi de pe foc şi am lăsat să se răcească.

  Într-o altă tigaie am călit spanacul şi am adăugat usturoiul tăiat mărunt şi puţin delikat.

  După ce a expirat timpul de stat la rece...am luat aluatul şi am întins o foaie cam de 1 cm grosime....aici am greşit tare pentru că ar fi trebuit să îl intind doar de 1,5-2 cm grosime...dar e timp şi data viitoare.

   După aceea am întins aluatul în tava tapetată cu unt şi făină, am nivelat frumos şi am tăiat excesul de aluat de pe margini. Din acesta am întins iar şi am tăiat nişte fâşii cu care am încropit un fel de grilaj deasupra umpluturii.

   Aluatul de tartă pus în tavă, înţepat cu furculiţa, l-am dat la cuptor pentru vreo 10 minute (data viitoare îl voi lăsa puţin mai mult).

   După ce au trecut cele 10 minute am pus în cocă umplutura în felul următor: un strat din carnea cu sos, un strat de spanac, feliile de brânză topită rupte în cîteva bucăţi. Apoi am pus deasupra lor grilajul făcut din aluatul rămas, am uns totul cu un ou şi am dat la cuptor pentru vreo 20-25 minute.

   Vă mărturisesc că eu nu am mai avut răbdare şi m-am infipt în tarta fierbinte....imediat ce am scos-o din cuptor. Dar e foarte bună şi rece, poate chiar mai bună

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu costiţă şi spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de paine cu bacon

Postat de MotanLaOale

Budinca de paine cu bacon

Painea se taie cubulete si se pun intr-un castron. Se bat ouale cu sare, piper, laptele, smantana si 50g cascaval ras. Se toarna ouale peste bucatile de paine, se amesteca si se lasa 3-4 ore...

Citeste continuarea

Placinte cu loboda la cuptor

Postat de Valclaudia

Placinte cu loboda la cuptor

Curatam frunzele de loboda de pe tije, le spalam bine sub jet de apa rece si le lasam la scurs. Dupa ce s-au scurs le taiem fasii, apoi le punem la foc potrivit in 4 linguri de ulei, presaram...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2011, 13:37
la 05.05.2011, 14:15
bun bun
la 05.05.2011, 15:33
excelenta ideea
la 05.05.2011, 15:35
la 05.05.2011, 15:59
delicioasa inaugurare

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking