Tarta cu crema de vanilie si banane

Postat de timea in Prajituri
7 Noi 2014 | 42693 vizualizari
Tarta cu crema de vanilie si banane

Din nou o tarta! DA! Dar de data aceasta una foarte cremoasa, cu muuuulta crema de vanilie intr-o crusta crocanta si un toping de banane si cicocolata. Perfecta o definesc eu si ca de obicei va invit sa o incercati ca sa va convingeti singuri

Ingrediente

  • Crusta:
  • 65 gr unt
  • 60 gr untura de porc
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 240 gr faina alba
  • putin unt pentru uns tava
  • Crema de vanilie
  • 3 galbenusuri de ou
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 banane
  • Sos de ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 50 gr ciocolata neagra

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam intr-un bol ingredientele si framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.

Lasam aluatul pe masa de lucru aprox 20 de minute apoi intindem o foaia rotunda pe care o asezam intr-o tava de tarta unsa cu unt.

Surplusul de aluat de pe margini il taiem si il putem pastra la congelator ( il putem folosi cu alte ocazii la o tarta, fursecuri...)

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pana se rumeneste crusta deasupra, aprox 20 de minute.

Crusta de tarta o scoatem apoi pe un platou.

Crema de vanilie: punem galbenusurile si zaharul intr-un vas rezistent la caldura si amestecam cu un tel. Adaugam treptat faina apoi laptele,  amestecand cu telul. Despicam pastaia de vanilie si o punem in vas.

Punem vasul pe foc si amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase.

Luam de pe foc in momentul in care a capatat consistenta unei budinci.

Adaugam apoi zaharul vanilat si amestecam. 

Turnam crema in crusta si nivelam.

Bananele le taiem rondele si le punem de jur imprejur peste crema de vanilie. 

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu frisca si cu o lingura o punem peste banane.

Dam tarta la frigider cateva ore inainte de a servi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de vanilie si banane" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Postat de gaby_d

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Iata cum se prepara Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca Crusta tarta  Pune intr-un bol untul rece, taiat cuburi, faina, zaharul si sarea. Amesteca cu...

Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca

Postat de Oana

Tarta cu crema de vanilie, banane si frisca

Pentru baza , mixeaza biscuitii si amesteca-i cu untul topit, apoi preseaza-i bine in tava de tarta. Pune tava in frigider. Crema : Intr-o craticioara amesteca zaharul cu faina, amidonul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2014, 14:40
bun bun
la 07.11.2014, 14:51
hmmm gustos!
la 07.11.2014, 15:03
Ce buna e favo
la 07.11.2014, 15:04
o bunatate de tarta!!!
la 07.11.2014, 15:38
Daca inlocuiesc bananele,zic ca-i minunata ca si toate tartele tale

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking