Tartă cu dovleac şi urdă (2 variante)

Postat de Ade200 in Torturi
17 Feb 2011 | 4250 vizualizari
Tartă cu dovleac şi urdă (2 variante)

O tarta uşoară din ingrediente sănătoase.

Ingrediente

  • Blatul:
  • 150 g de biscuiţi,
  • 50 g de unt,
  • 50 g de nuci,
  • 50 g de zahăr brun
  • Umplutura:
  • 200 g de piure de dovleac fiert,
  • 250 g de urdă,
  • 50 g de brânză de vaci,
  • 3 ouă,
  • 75 g de zahăr pudră,
  • mirodenii cam 1 linguriţă în total(scorţişoară, cuişoare, ghimbir-după plac)
  • Pentru a II-a variantă, blatul e identic.
  • Umplutura:
  • 800 g de piure de dovleac,
  • 800 g de brânză de vaci,
  • 3 linguri de îndulcitor lichid,
  • 1 budincă de cacao,
  • mirodenii,
  • esenţă de rom

Mod de preparare

Pentru blat mixerază biscuiţii, nuca, untul în blender. Obţii o pastă nisipoasă. Toarnă în tavă rotundă, detaşabilă, sau tapetată cu hârtie de copt. Tasează pasta de biscuiţi cu paharul sau cana foarte bine să se aşeze pe fundul formei şi pe margini. Pune la congelator până pregăteşti umplutura.

Pentru umplutură: Încălzeşte cuptorul la 180 de grade. În bolul robotului pune toate ingredientele şi mixează până ce devine o pastă omogenă. Toarnă peste blatul de biscuiţi. Coace 40-50 de minute până ce se prinde. Varianta a II-a are nevoie cam de 1 oră de copt. Lasă în cuptor să se răcească. Pune în frigider 12-24 de ore înainte de servire. Scoate din formă înainte de servire.

Poţi servi cu frişcă, sos de fructe, dulceaţă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu dovleac şi urdă (2 variante)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui

Postat de merisor67

Tort cu crema de ciocolata si dulceata de gutui

Albusurile congelate se lasa sa se dezghete lent, la temperatura camerei, nu fortam dezghetarea. Dupa ce s-au dezghetat si nu mai sunt prea reci, adaugam peste ele un praf de sare si...

Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu crema de portocale si mousse de ciocolata

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le adaugati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2011, 21:44
la 17.02.2011, 21:47
nu-mi place dovleacul dar arata super tarta ta
la 17.02.2011, 22:01
minunata!
la 17.02.2011, 22:15
la 17.02.2011, 22:25
PAP eu porti lu Kamy?? ..buna tarta

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking