Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

Postat de laylalala in Aperitive / Garnituri
24 Iul 2010 | 5324 vizualizari
Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci

Ingrediente

Pentru aluat

  • 160 gr faina
  • ½ lingurita praf de copt
  • ½ lingurita bicarboinat de sodiu
  • 80 gr unt rece, taiat cubulete
  • 1 ou

Pentru umplutura

  • 300 gr cartofi dulci, decojiti si taiati cubulete
  • 300 gr dovlecei, spalati si taiati cubulete
  • 200 gr mazare
  • 150 ml lapte
  • 1 ceapa rosie, curatata si injumatatita
  • 2 crengute de rozmarin
  • 10 gr amidon alimentar
  • 50 ml vermouth
  • 2 oua
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si bicarbonatul apoi se incorporeaza untul urmat de ou.Aluatul obtinut se da la rece 30 minute.Dupa 30 minute se scoate de la rece, se ruleaza si se pune intr-o tava de tarta unsa cu grasime si tapetata cu faina.
°C.Aluatul din tava se inteapa din loc in loc cu o furculita si se da la copt 8 minute pana cand incepe sa se rumeneasca putin apoi se scoate si se pune deoparte pana se prepara umplutura.
Cartofii se pun la fiert aprox.20 minute pana cand s-au inmuiat apoi se scurg si se paseaza.Dovleceii si mazarea se pun impreuna la fiert in apa cu sare pana cand inecp sa se inmoaie, aprox.10-15 minute apoi se scurg si se pun deoparte.
Laptele se pune la fiert impreuna cu ceapa si rozmarinul.Dupa ce a dat intr-un clocot, se stinge focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat 15-20 minute.Dupa aceea se strecoara intr-o alta cratita si se pune iar pe foc.Se adauga in lapte amidonul dizolvat in vermouth si se lasa pe foc pana cand incepe sa se ingroase.
Sosul obtinut se transfera intr-un vas.Se adauga piureul de cartofi dulci, ouale, sare de mare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.Se amesteca bine apoi se incorporeaza dovleceii cu mazarea.
Se toarna umplutura in aluatul din tava si se da totul la copt 20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei, mazare si cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv "Taci si inghite"

Postat de Irina

Aperitiv "Taci si inghite"

Am dat casul pe razatoarea mare, l-am presarat cu sare si l-am framantat nitel. Am pus mamaliga la fiert, iar la final am amestecat-o cu putin unt. Carnaciorul l-am taiat felii si l-am pus...

Citeste continuarea

Drob de iepure cu mousse de conopida

Postat de simona72

Drob de iepure cu mousse de conopida

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2010, 12:04
ce grozava e!
la 24.07.2010, 12:17
la 24.07.2010, 12:18
Interesanta idee...
Bravo tie
la 24.07.2010, 15:07
N-am cuvinte
la 24.07.2010, 19:38
trebuie incercata arata grozav de bine 5 furcu

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking