Tarta cu dovlecei si bacon

Postat de rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri
21 Sep 2016 | 5516 vizualizari
Tarta cu dovlecei si bacon

Este o reteta preluata de la bucataras Ela. Mi-a placut mult cum arata, modul cum se prepara si stiind ca alor mei le plac preparatele cu dovlecei, am zis sa o incerc. Am mai adaugat eu cateva ingrediente si a iesit o bunatate de sezon. Sa o incercati pentru ca este plina piata de dovlecei.

Ingrediente

  • 4 oua
  • 50 gr unt topit
  • 60 gr mozzarella
  • 100 gr parmezan
  • 150 ml lapte
  • 150 gr faina
  • 450 gr dovlecei mai micuti si subtirei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 gr bacon fasii
  • cateva rosii cherry

Mod de preparare

Spalam dovleceii, ii stergem cu un servetel de bucatarie.
Cu un cutit bine ascutit, taiem dovleceii felii cat mai subtirele.
Intr-o bol mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.
Adaugam galbenusurile unul cate unul, untul topit si rece dar si laptele.
Faina o amestecam cu praful de copt, le incorporam in compozitia de mai sus.
Parmezanul si mozzarella le trecem prin razatoarea mica, le adaugam peste aluat. Presaram putina sare si piper.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm.
Punem putin aluat, asezam felii de dovlecei, iar aluat iar felii de dovlecei.
Pe la mijlocul straturilor punem si fasiile de bacon, apoi continuam cu aluatul si dovleceii. Ultimul strat trebuie sa fie aluat.
Deasupra asezam rosiile cherry.

Introducem tarta in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, cam 40 de minute, pana se rumeneste deasupra si este bine patrunsa.

Dupa acest timp, scoatem tarta, o lasam sa se racoreasca putin, apoi poate fi servita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dovlecei si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta de dovlecei

Postat de Criss

Tarta de dovlecei

Amestecam faina cu untul rece, sarea pana devine nisipos. Adaugam oul si apa rece si facem o bila compacta de aluat, pe care o invelim in folie alimentara si o punem in frigider pentru o ora. Dupa...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

Postat de Bucataras

Aperitiv tarta cu zucchini, bacon, rosii uscate si muguri de pin

Pregateste intai aluatul de tarta: Mixeaza untul impreuna cu faina si sarea, pana se formeaza un aluat sfaramicios. Adauga apa cu gheata, mixeaza, mai adauga o mana de faina daca se mai simte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.09.2016, 21:24
buna buna
la 21.09.2016, 21:27
la 21.09.2016, 21:32
Multumesc Vladimir
la 21.09.2016, 21:32
Marius
la 21.09.2016, 21:36
Mananc niste bacon...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking