Tarta cu dulceata si piersici din compot

Postat de RuxyRux in Dulciuri
20 Feb 2017 | 1941 vizualizari
Tarta cu dulceata si piersici din compot

O minunatie, o tarta frageda, cu umplutura delicioasa de dulceata si piersici aromate din compot, va invit sa o probati!

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 170 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  • 30 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • amidon pentru infainat (sau faina)

Umplutura:

  • 400 gr dulceata de pierisici
  • 1 borcan de piersici din compot
  • frisca (optional)
  • zahar pudra vanilat decor
  • fructe de padure decor

Mod de preparare

Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute.

Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa clasic cu unt si faina, se pune dulceata, apoi se asaza bucatile de piersici din compot, se intorc marginile blatului peste dulceata si pierisici si se coace tarta 35- 40 de minute, la 180 de grade C.

Se decoreaza dupa inspiratie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata si piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Gogosi pufoase la cuptor

Postat de CameliaComan

Gogosi pufoase la cuptor

Pentru inceput facem aluatul pentru gogosi. Amestecam faina cu drojdia si o punem intr-un vas. In centrul ei adaugam oul batut, zaharul, coaja de portocala rasa, laptele usor caldut si 50 g de unt...

Citeste continuarea

Prajitura cu caise si ciocolata

Postat de Constelatialeu

Prajitura cu caise si ciocolata

Galbenusurile le mixam cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste. Apoi adaugam galbenusurile, omogenizam si la final faina si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.02.2017, 22:18
buna buna
la 20.02.2017, 22:21
Multumesc Motanasule!
la 20.02.2017, 22:23
Buna , tarta !!!!
la 20.02.2017, 22:27
/vreau si eu niste cumpot din asta...
la 20.02.2017, 22:34

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking