Ingrediente
- 2 cani faina
- 250 gr margarina
- 200 gr zahar
- 250 gr gem gutui/prune,caise
- 100 gr nuca macinata
- un praf sare
- esenta vanilie
Mod de preparare
- pregatim aluatul din faina, margarina batuta spuma cu zaharul, esenta vanilie un praf sare si 1/2 cana apa rece
- framanatam aluatul si il impartim in 2 bucati
- din prima bucata intindem o foaie pe care o asezam in tava unsa cu ulei si tapeteta cu faina, peste care punem gemul si nuca macinata presarata pe toata suprafata gemului
- din a doua jumatate de aluat intindem o foaie pe care o taiem fasii de 1 cm pe care le aranjam in forma de grilaj peste tarta
- dam tava la cuptor 1o minute la foc iute dupa care micsoram focul la mediu si o lasam pana se rumeneste - aproximativ 35 minute
- cand s-a racit se portioneaza si se pudreaza cu zahar numai la servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu gem de gutui - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|