Ingrediente
- pentru aluat:
- 100 ml zer de capra sau apa calduta
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 1-2 linguri ulei de masline
- 180-200 gr faina
- 1 cub mic de drojdie proaspata sfaramata(cat o migdala)
- pentru umplutura:
- 2 dovlecei
- 1 vanata
- 1 morcov
- 50 gr branza Cheddar
- 3 oua
- 1 cutie bulgarasi de branza(Cottage light Delaco)
- sare si piper dupa gust
- pentru sosul pesto:
- 1/2 legatura de leurda
- 1 mana frunze proaspete de busuioc
- 1 praf de sare
- 3-4 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Pentru aluat: ca de obicei l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am intins aluatul pe masa de lucru/folie de silicon intr-o foaie dreptunghiulara subtire. Am pus aluatul intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei si pudrat cu faina. Imbracati atat fundul cat si peretii vasului in aluat...
Pentru umplutura: se spala legumele, morcovul se curata de coaja si se taie capetele. Dovlecelul si vanata se lasa cu tot cu coaja. Se taie pe lungime in felii cat se poate de subtiri. Intre timp, se bat ouale ca pentru omleta, se adauga bulgarasii de branza, se asezoneaza cu sare si piper si se amesteca. Cu ustensila de curatat legume se taie branza Cheddar in felii subtiri.
Pentru sos: taiem leurda si busuiocul in fasii subtiri, o punem intr-un mojar, adaugam sare si pisam totul bine pana obtinem o pasta. Adaugam treptat ulei de masline si amestecam totul foarte bine. Cu acest sos ungem feliile de vanata si dovlecel.
Pentru asamblare: in tava imbracata in aluat, asezam de jur imprejur felii de dovlecel, vanata si morcov, le intercalam, alternand frumos culorile. Umplem tot spatiul cu legume. Printre randurile de legume asezam felii de branza Chddar. Peste legume turnam amestecul de ou si bulgarasi de branza. Dam tava la cuptorul incins la 60 grade si lasam 10-15 minute sa dospeasca putin aluatul. Crestem temperatura la 180 grade si lasam tarta sa se coaca 40-45 minute. Dupa 30 minute, reducem focul la 160 grade si lasam pana legumele sunt patrunse, dar mare grija aluatul sa nu se arda. Lasati sa se raceasca si serviti. Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|