Ingrediente
- Ingrediente aluat:
- 375 g faina
- 200 g unt
- 1 ou
- 100 g zahar pudra
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- Ingrediente umplutura:
- 300 ml lapte
- 200 g mac macinat
- 100 g migdale macinate
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic budinca de vanilie
- 50 g zahar pudra
- 80 g stafide
- 2 linguri coji de portocale confiate
Mod de preparare
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si zaharul pudra, se adauga untul rece taiat cubulete, coaja de lamaie si oul si se framanta un aluat elastic si nelipicios care se inveleste in folie si se pune in frigider minim 30 minute. Eu l-am lasat vreo 3 ore ca asa a fost filmul. :D Am facut tarta in reprize, asa cum m-a lasat pitica.
Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga macul macinat , se amesteca si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi praful de budinca, migdalele macinate , stafidele si coaja de portocale.
2/3 din aluat se intind intr-o forma de tort detasabila (26 cm diametru) . Se pune umplutura de mac si restul de aluat se intinde si se taie fasii care se aseaza asemeni unui grilaj. Se unge grilajul cu galbenus de ou si se coace tarta aproximativ 40 minute pana devine aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|