Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta

Postat de dulcegariiculinare in Prajituri
1 Iul 2011 | 8367 vizualizari
Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta

Mascarpone este sufletul pereche al aromei de menta, iar cununa de fructe nu este decat finalul apoteotic al unei inutile diete :))... hmm, parerea mea ! ;)) Voi ce parere aveti ???

Ingrediente

  • Pentru tartă
  • - 300 grame făină;
  • - 2 ouă;
  • - 180 g unt ;
  • - un vârf cuţit sare
  • - 2 linguri apă
  • Crema:
  • - 500 grame mascarpone;
  • - 80 grame zahăr pudră vanilat
  • - 3 linguri zahăr cristal;
  • - 6 linguri cu sirop concentrat de mentă.
  • - mure 150 grame
  • - zmeură 500 grame

Mod de preparare

Se pune intr-un vas făina căreia i se face o gaură în mijloc, spatiu în care se pun două ouă şi untul zdrobit. Aluatul mai cere 2 linguri de apă şi un vârf de cuţit de sare.  Se framăntă aluatul şi se dă la frigider peste zi ca să fie mai fraged. Se unge cu unt o tavă de tartă cu diametrul de 26 cm şi se intinde aluatul cu mâna.. Se acoperă aluatul cu o foaie de copt, peste care se pun nişte paste sau boabe de fasole, ca să nu crească prea mult, nu înainte ca aluatul să fie înţepat cu o furculiţă pe toata suprafaţa şi se introduce în cuptor pentru 25 minute la 180 grade. Apoi se scoate foaia de copt şi pastele şi se reintroduce în cuptor la 200 grade pentru înca 10 -15 minute.

Crema:  Se amestecă crema de mascarpone cu zahărul pudră vanilat, zahărul cristal şi siropul concentrat de mentă. Se lasă puţin la frigider şi apoi se ornează aluatul de tartă (răcit în prealabil) cu crema de mascarpone, apoi haotic cu 300 grame zmeura si 150 grame mure. E absolut delicioasa... simplu de facut si delectabila..

Multumiri Gabytei pentru vorbele frumoase despre comunitatea Bucataras.ro ;) si pentru invitatie. Pupici multi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone, mure, zmeura si aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Tosca

Postat de Criss

Desert prajitura Tosca

Blat : Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga treptat zaharul si se bat in continuare pana cand zaharul se topeste si rezulta o bezea lucioasa si tare. Intr-un bol se amesteca ingredientele...

Citeste continuarea

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

Postat de panacris

FOI FRAGEDE UMPLUTE CU CREMĂ DE LĂMÂIE

Se amestecă untul cu zahărul, zahărul vanilinat și sarea până ce se omogenizează. Laptele se încălzește un pic, apoi se adaugă amoniacul, atenție dacă e prea cald s-ar putea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2011, 13:46
Excelent! Jos palaria doamna!
la 01.07.2011, 13:48
Multumesc tare Miha!
la 01.07.2011, 13:48
buna buna
la 01.07.2011, 14:43
Ce buna o fi....
la 01.07.2011, 15:05
Wowwwww totul e pe gustul meu si arata ireprosabil bine ai venit

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking