Ingrediente
Aluat
- 250 g faina
- 125 g unt rece
- 100 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- esenta de vanilie
Umplutura
- 250 g mascarpone
- 250 g ricotta
- 200 g zahar
- 2 galbenusuri
- 10 g faina
- 100 g ciocolata maruntita
- 2 linguri preparat pentru capuccino
Mod de preparare
Incepem cu aluatul.
Untul rece, faina si un pic de sare se amesteca. Se adauga zaharul si galbenusurile unul cate unul, esenta sau seminte de vanilia. Se amesteca rapid sa nu se incalzeasca aluatul. Cand devine compact si neted, il invelim intr-o pelicula si il punem la frigider pentru o ora.
Trecem la umplutura. Intr-un bol, amestecam ricotta cu zaharul. Adaugam galbenusurile, faina si amestecam.
La sfarsit adaugam mascarpone dupa ce l-am batut un pic cu furculita sa se inmoaie, ciocolata razuita, capuccino.
Dupa o ora, intindem aluatul intre doua foi de pelicula. Luam o tava rotunda de tarte, diametrul 22 cm. Punem in tava aluatul, taiem marginile frumos, adaugam umplutura.
Decoram suprafata cum ne place cu restul de aluat ramas.
Se da la cuptor la 180°, cam 50 minute.
Cand e gata, lasam sa se raceasca bine.
Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mascarpone si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|