Tarta cu mazare si branza

Postat de postavaru in Aperitive / Garnituri
3 Iul 2011 | 8872 vizualizari
Tarta cu mazare si branza

Vazusem tarta aceasta la Edith si pentru ca am primit mazare proaspata am incercat-o. Este o nebunie, ne-a placut tare mult. Eu am facut-o cu aluat fraged, dar daca va grabiti puteti folosi aluat foietaj.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 1 lingurita rasa sare
  • Umplutura:
  • 250 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 cesti mazare proaspata
  • 200 g sunca
  • 100 g cascaval
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim aluatul. Cernem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cubulete. Presaram zaharul si sarea pe margine iar in mijlocul gramezii de faina spargem oul.

Framantam bine pana rezulta un aluat omogen, nelipicios. Formam o bila si o invelim in folie alimentara. Dam bila de aluat la frigider, 30 de minute.

Intindem apoi aluatul pe masa usor infainata. Decupam un cerc cat fundul tavii si il asezam apoi in tava unsa cu unt. Din aluatul ramas formam un sul pe care il vom pune pe marginea tavii. Aplatizam apoi sulul si formam astfel marginea tartei.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:

Punem mazarea la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Scurgem apoi apa si adaugam usturoiul pisat, patrunjel si cimbru tocate marunt.

Mixam bine ouale apoi adaugam branza si amestecam pana se omogenizeaza. Daca este nevoie puteti adauga 1 lingura de smantana. Adaugam apoi cele 2 linguri de ulei, cascavalul ras, sunca taiata cubulete si mazarea. Potrivim de sare si piper si punem apoi in tava peste aluatul precopt.

Nivelam si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30-40 de minute. Lasam putin sa se racoreasca apoi portionam. Este tare buna si rece.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mazare si branza" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (39)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Postat de RuxyRux

Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi

Blatul de face simplu si usor framantand un aluat din ingredientele de mai sus ( in maxim doua minute), pe care il vom infaina si-l vom da la rece dupa ce l-am pus in folie de prospetime....

Citeste continuarea

Tarta cu mazare

Postat de katty

Tarta cu mazare

Pentru aluatul de tarta  cernem faina intr-un castron ,adaugam margarina cubulete si framantam un aluat nisipos.Batem oul cu 1-2 linguri apa rece si sare ,apoi adaugam peste faina.Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.07.2011, 23:14
ce minunatie!!
la 03.07.2011, 23:29
la 03.07.2011, 23:40
Mihaela, Licuta va multumesc
la 04.07.2011, 00:15
delicioasa!
la 04.07.2011, 00:41
arata delicios

Vezi toate comentariile (39)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking