Tarta cu mere cu aluat crocant

Postat de Criss in Prajituri
28 Mar 2011 | 8164 vizualizari
Tarta cu mere cu aluat crocant

Daca laptele din programul "Cornul si laptele" l-am transformat intr-un delicios Kodrit kadir, iar biscuitii in Salam de biscuiti, iata ca veni randul si merelor lui Boc :) sa se transforme intr-o tarta delicioasa. La scoala copiii primesc si cate un mar in fiecare zi. Alex evident nu le mananca, drept sa spun nici mie nu-mi plac acele mere asa ca s-au tot adunat pana s-a umplut un castron. :)

Ingrediente

  • Pentru aluatul crocant:
  • -400 g faina
  • -200 g unt/margarina
  • -4 linguri zahar
  •   -5-6 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg mere
  • -zahar dupa gust
  • -scortisoara

Mod de preparare

Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul.

Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.

2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se pune umplutura de mere si din restul de aluat se face un grilaj care se pune deasupra. Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere cu aluat crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci

Postat de merisor67

Prajitura rasturnata, cu prune, zahar ars si nuci

Mai intai ardem 6 linguri de zahar intr-un vas si il turnam imediat intr-o tava(a mea a avut 24/36 cm), in care coacem prajitura. Rotim tava usor pentru ca zaharul ars sa-i imbrace uniform tot...

Citeste continuarea

Desert choux a la creme

Postat de RuxyRux

Desert choux a la creme

Am pus laptele, untul si sarea intr-un vas pe foc, cand au dat in clocot, am pus toata faina in bloc dintr-o data, am amestecat bine pana ce s-a strans intr-o mingiuca aluatul, apoi l-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2011, 11:31
bunnnnn
la 28.03.2011, 11:36
Multumesc Sufletisto.
la 28.03.2011, 11:36
e super
la 28.03.2011, 11:37
Multumesc Rocsi.
la 28.03.2011, 11:52
Arata minunat.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking