Tarta cu mere cu aluat crocant

Postat de Criss in Prajituri
28 Mar 2011 | 8138 vizualizari
Tarta cu mere cu aluat crocant

Daca laptele din programul "Cornul si laptele" l-am transformat intr-un delicios Kodrit kadir, iar biscuitii in Salam de biscuiti, iata ca veni randul si merelor lui Boc :) sa se transforme intr-o tarta delicioasa. La scoala copiii primesc si cate un mar in fiecare zi. Alex evident nu le mananca, drept sa spun nici mie nu-mi plac acele mere asa ca s-au tot adunat pana s-a umplut un castron. :)

Ingrediente

  • Pentru aluatul crocant:
  • -400 g faina
  • -200 g unt/margarina
  • -4 linguri zahar
  •   -5-6 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:
  • -1 kg mere
  • -zahar dupa gust
  • -scortisoara

Mod de preparare

Merele rase se calesc cu zaharul si scortisoara pana se evapora sucul.

Pentru aluat se amesteca faina cu zaharul si untul, apoi se adauga apa rece pana rezulta o bila de aluat elastic. Aluatul se acopera cu folie si se pune in frigider 30 minute.

2/3 din aluat se intinde intr-o tava de tarta, se pune umplutura de mere si din restul de aluat se face un grilaj care se pune deasupra. Grilajul se unge cu galbenus de ou si se pune tava in cuptor pentru 30 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere cu aluat crocant" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu mere

Postat de Valclaudia

Prajitura rasturnata cu mere

Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul...

Citeste continuarea

Foi de napolitane cu crema de rahat

Postat de MotanLaOale

Foi de napolitane cu crema de rahat

Rahatul se taie bucati mici si se pune la topit intr-un vas, la foc mic cu 250ml apa, amestecand intruna. Cand se obtine o pasta omogena se adauga rama, nuca de cocos, zaharul vanilat si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2011, 11:31
bunnnnn
la 28.03.2011, 11:36
Multumesc Sufletisto.
la 28.03.2011, 11:36
e super
la 28.03.2011, 11:37
Multumesc Rocsi.
la 28.03.2011, 11:52
Arata minunat.

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking