Ingrediente
- 6 mere verzi;
- 4 ouă;
- 350 mL smântână lichidă;
- 1/2 cană zahăr;
- coaja de la o potrocală;
- 1 lg apă flori de portocal;
- 1/2 lgţ scorţişoară;
- sare.
- Aluat
- 1 cană + 1/2 făină;
- 200 g unt;
- 1 ou;
- 3 lg zahăr;
- 1/2 lgţ praf de copt;
- sare.
Mod de preparare
Se pregăteşte aluatul:
Se cerne făina, se amestecă împreună cu praful de copt;
- se adaugă untul la temperatura camerei, oul, 3 lg zahăr, un praf de sare;
- se formează aluatul şi se ţine la rece câteva ore (eu l-am ţinut peste noapte).
Merele se spală, se decojesc şi se taie felii subţiri.
Se amestecă: smântâna, ouăle, coaja de portocală, zahărul, esenţa, un praf de sare; se mixează până se dizolvă complet zahărul.
Se întinde aluatul cu sucitorul, se pune într-o tavă pentru tarte;
- se aşează merele, se presară scorţişoara;
- deasupra se toarnă compoziţia de smântână şi ou.
Se coace timp de 35-45 minute.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere cu aromă de scorţişoară şi portocală" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|