Tarta cu mere si iaurt

Postat de ana77 in Prajituri
7 Noi 2012 | 10223 vizualizari
Tarta cu mere si iaurt

Este o tarta-prajitura usor de facut, insiropata, aromata si delicioasa........ca sa nu mai spunem ca este si ieftina.......nici nu a apucat sa se raceasca bine ca a si disparut din tava.....abia am apucat sa fac poza la catava portii....si este a doua oara cand o fac! Ce sa mai spun ...un adevarat succes!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 ml iaurt ( eu am pus lapte acru mai gras)
  • 4 linguri ulei
  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1/2 pachetel praf de copt
  • esenta vanilie sau zahar vanilat
  • 2 mere taiate cuburi
  • un praf sare
  • Pentru ornat tarta:
  • 2 mere taiate felii mai subtiri
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri zahar tos

Mod de preparare

- se bat ouale cu zaharul si praful de sare cam 2-3 minute

- se adauga iaurtul/laptele acru, uleiul si esenta si se amesteca bine

- se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine

- in final se adauga cele 2 mere taiate cuburi si se amesteca din nou cu o lingura

- se tapeteaza o tava de tarta cu ulei si faina si se aseaza compozitia unuform

- peste compozitie se aseaza feliile de mere in cerc de pe margini spre interior

- deasupra merelor se presara scortisoara pudra si peste scortisoara zaharul pentru a forma o crusta dulce si aromata si a capata o culoare frumoasa.

- se coace la cuptorul incalzit la 200 grade C pentru 30-35 minute.

Pofta buna! - dar stiu sigur ca o sa aveti.....!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

Postat de rocsi_1612

Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui

Incepem cu umplutura : Spalam fructele, le curatam de coaja. Merele si perele, le dam prin razatoarea cu ochiuri mari, le stoarcem de zeama. Gutuile le dam prin razatoarea cu ochiuri mici....

Citeste continuarea

Tarta cu mere si sirop de artar

Postat de RuxyRux

Tarta cu mere si sirop de artar

Blatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta. Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.11.2012, 14:29
Si eu fac tarta din asta doar ca pun lapte in loc de iaurt. Si asa e, se termina rapid
la 07.11.2012, 14:30
Buna buna
la 07.11.2012, 14:30
vaaaai mere si iaurt ce bunatate!!!
la 07.11.2012, 14:32
tare buna
la 07.11.2012, 14:44
delicioasa!

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking