Ingrediente
- 1 rulou de aluat foetat frantuzesc
- 5 mere
- 150 g zahăr
- 50 de grame de unt
- suc de lamaie
- scortisoara
Mod de preparare
Se caramelizeaza 100 de zahăr într-o tigaie/tava fierbinte- in tava pe care apoi o veti pune la cuptor
Adăugați untul, apoi merele taiate si stropite cu sucul de lamaie. Adaugati deasupra restul de zahar.
Gatiti la foc mic timp de 10 minute până cand merele se coloreaza.
Se presara cu scortisoara si ia de pe foc.
Se prepară foaia de aluatul foetat.
Acoperiți merele cu aluatul, împingând aluatul între mere și marginile formei.
Se coace in cuptorul incalzit la 180/200 ° C timp de 20 -30 minute. Rasturnati vasul pe o farfurie dar nu-l ridicati imediat.
Asteptarea de cateva minute va facilita dezlipirea merelor.
Se serveste calduta cu frisca sau inghetata de vanilie.
Foarte bună și parfumată !!!!!!!
Pofta Buna......
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu mere Tatin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|