Tarta cu pere , piersici si ciocolata

Postat de andaoana in Prajituri
1 Aug 2013 | 4068 vizualizari
Tarta cu pere , piersici si ciocolata

Este tarta mea preferata si o fac de cate ori vreau sa ma rasfat cu ceva dulce .

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 165 gr faina 000
  • 30 gr zahar
  • 30 gr migdale
  • 125 gr unt
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 3 pere coapte
  • 3 piersici
  • 90 gr unt
  • 45 gr cacao
  • 2 oua
  • 200 gr zahar 
  • 70 gr faina 000
  • zahar vaniliat

Mod de preparare

Aluatul :

Migdalele se toaca si se pun intr-un castron cu faina cernuta , zaharul, apa , praful de sare si untul taiat cubulete. Amestecam pana obtinem un aluat sfarmicios.

Din aluat formam o bila, il invelim in folie si dam la frigider pentru 30 minute dupa care il intindem intr-o forma de tarta . Il dam din nou la frigider pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:

Curatam fructele , le taiem in sferturi si indepartam samburii.

Scoatem aluatul din frigider , il intepam din loc in loc cu furculita , presaram pe el putin zahar si asezam fructele . Punem totul in cuptor pentru 15 minute .

Intre timp intr-o craticoara topim untul in care adaugam cacao cernuta si amestecam bine . Ouale le batem cu zaharul pana se fac spuma si le adaugam in untul topit cu cacao . Deasupra cernem faina si omogenizam.

Turnam compozitia peste fructele din forma , nivelam cu o spatula (daca doriti ) si dam prajitura din nou la cuptor pentru inca 15 minute . Lasam sa se racoreasca si presaram zahar pudra.

Pofta mare !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere , piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cremes rapid

Postat de Corina33

Cremes rapid

Scoatem aluatul de foietaj din frigider, il desfacem din ambalaj si-l lasam la temperatura camerei circa 10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade. Tapetam o tava mare de aragaz cu o hartie de...

Citeste continuarea

Placinta ruseasca cu branza

Postat de mirela0911

Placinta ruseasca cu branza

Intr-un bol se omogenizeaza bine grisul cu smantana. Se da deoparte pentru 30 de minute. Peste stafide se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se lasa timp de 10 minute, dupa care se scurg...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.08.2013, 09:13
la 01.08.2013, 09:17
Desi prefer perele in stare naturala,arata bine tarta ta si cred ca este si gustoasa !
la 01.08.2013, 09:19
yuuumyyy
la 01.08.2013, 09:21
mie imi place mult Cleme
la 01.08.2013, 09:24
imi place ca are multe fructe

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking