Ingrediente
- Pentru aluat:
- 165 gr faina 000
- 30 gr zahar
- 30 gr migdale
- 125 gr unt
- 3 linguri apa
- un praf de sare
- Pentru umplutura:
- 3 pere coapte
- 3 piersici
- 90 gr unt
- 45 gr cacao
- 2 oua
- 200 gr zahar
- 70 gr faina 000
- zahar vaniliat
Mod de preparare
Aluatul :
Migdalele se toaca si se pun intr-un castron cu faina cernuta , zaharul, apa , praful de sare si untul taiat cubulete. Amestecam pana obtinem un aluat sfarmicios.
Din aluat formam o bila, il invelim in folie si dam la frigider pentru 30 minute dupa care il intindem intr-o forma de tarta . Il dam din nou la frigider pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Curatam fructele , le taiem in sferturi si indepartam samburii.
Scoatem aluatul din frigider , il intepam din loc in loc cu furculita , presaram pe el putin zahar si asezam fructele . Punem totul in cuptor pentru 15 minute .
Intre timp intr-o craticoara topim untul in care adaugam cacao cernuta si amestecam bine . Ouale le batem cu zaharul pana se fac spuma si le adaugam in untul topit cu cacao . Deasupra cernem faina si omogenizam.
Turnam compozitia peste fructele din forma , nivelam cu o spatula (daca doriti ) si dam prajitura din nou la cuptor pentru inca 15 minute . Lasam sa se racoreasca si presaram zahar pudra.
Pofta mare !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu pere , piersici si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|