Tarta cu prune si branza de vaci

Postat de postavaru in Prajituri
10 Oct 2010 | 11038 vizualizari
Tarta cu prune si branza de vaci

Ingrediente

Blatul:

  • 300 g faina
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit scortisoara
  • 150 g unt

Umplutura cu prune:

  • 750 g prune
  • 50 g zahar
  • 40 g amidon
  • 4 linguri de apa

Crema de branza:

  • 2 oua
  • 75 g zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 g branza de vaci
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

Pentru umplutura de prune:

Se spala prunele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul si se fierb la foc mic pana se inmoaie.

Se amesteca amidonul cu apa si se adauga peste prune. Se mai da un clocot sa se lege. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Blaul:

Se amesteca faina, zaharul, vanilia si praful de copt. Se adauga oul apoi se adauga in fir subtire untul topit si se amesteca bine. Eu am folosit accesoriul de framantat al mixerului. Va rezulta un aluat sfaramicios.

Crema de branza:

Se mixeaza ouale cu zaharul apoi se adauga prful de budinca si braza de vaci. Se amesteca pana se omogenizeaza. La sfarsit se adauga zema de lamaie si se amesteca.

 

In tava unsa cu unt se pune 3/4 di aluat si se preseaza cu mana sau cu dosul lingurii. Se ridica si putin pe marginea tavii.

Peste aluat se pun prunele racite iar apoi crema de branza. Crema de branza se va intinde usor pe toata suprafata tartei.

Deasupra se presara restul aluatului sfaramicios.

Se coace in cuptorul incins la 200 grade 45-50 de minute.

Se lasa sa s raceasca apoi se scoate din tava.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarta cu branza si prune

Postat de sufletista

Desert tarta cu branza si prune

Aluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si prune

Postat de oanapl

Desert tarta cu branza si prune

Speli prunele, le tai in doua si scoti samburii si le calesti cu o lingura cu zahar, pana se inmoaie putin si scade zeama. Lasi sa dezghete aluatul la temperatura camerei, apoi il intinzi putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.10.2010, 09:30
imi si inchipui gustul
la 10.10.2010, 09:41
deja salivez...... , inca nu am luat micul dejun .... si vin si cu furcile
la 10.10.2010, 10:28
la 10.10.2010, 10:37
Ioiiiiiiiiiiiiiii ce bine arata 100 de furculite ti-as da
la 10.10.2010, 11:37
ce apetisantaaaaa

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking