Tarta cu prune si crumble

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
6 Sep 2015 | 3195 vizualizari
Tarta cu prune si crumble

Nu-s eu mare fan tarte,dar prea face Zana Tartelor Timea, tarte peste tarte si am zis sa vad si eu cum sta treaba cu ele....deci am tras cu ochiul la Timea in gradina....

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 125 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • 200 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de la o lamaie mica
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 500 g prune ( fara samburi )
  • 2 linguri zahar ( optional)
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura gris
  • Crumble
  • 100 g unt
  • 80 g zahar
  • 120 g faina

Mod de preparare

Mai intai pregatim aluatul de tarta. Frecam untul rece cu zaharul,adaugam oul batut bine,apoi coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, omogenizam bine.

Apoi adaugam jumatate din cantitatea de faina,amestecam bine, restul de faina il punem pe blatul de lucru, rasturnam aluatul si incepem sa framantam pana incorporam toata faina.Aluatul obtinut il invelim in folie alimentara si il bagam la frigider pentru o ora (eu l-am tinut mai mult ca mai aveam ceva la cuptor). Cat sta aluatul la frigider, spalam si coatem samburii la prune,le lasam sa se scurga de apa.

Am folosit o tava rotunda de ceramica cu un diametru de cca 22 cm si doua forme mai mici,fiind din ceramica nu a fost nevoie sa le ung.Am scos aluatul de la frigider, am infainat blatul de lucru si am intins aluatul sa-mi ajunga pentru cele 3 forme.

Am intins aluatul in forma mare in asa fel incat sa depaseasca un pic peretii formei,am apasat aluatul cu mana apoi am presarat o lingura de gris,am asezat prunele cu pulpa-n sus am presarat zahar,zahar vanilat si scortisoara,la fel am procedat si cu cele doua forme mici.Le-am dat putin la frigider cat am pregatit crumblele.Pentru crumble,am amestecat untul rece cu zaharul si cu faina,obtinem un aluat faramicios.

Scoatem formele din frigider si presaram aluatul faramicios desupra.Dam formele la cuptorul preincalzit la 175 grade,lasam sa se rumenneasca cca 35-45 min.Cand se raceste tarta se pudreaza cu zahar.Eu n-am avut rabdare,am pudrat cu zahar si am si gustat asa calda.Ma declar multumita,chiar daca nu-s fana tarte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si crumble" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Crumble cu caramel si prune

Postat de Irina

Crumble cu caramel si prune

Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si...

Citeste continuarea

Tarta cu prune si crumble

Postat de timea

Tarta cu prune si crumble

Pregatim intai aluatul:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.09.2015, 17:28
ce pofta mi-ai facut, Leoaico!
la 06.09.2015, 17:28
la 06.09.2015, 17:30
la 06.09.2015, 17:33
Si ti-a placut? Ca nu are cum sa nu iti placa zic eu )
la 06.09.2015, 17:35
super buna

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking