Ingrediente
- Am facut o portie de aluat de paine, din care o parte am folosit pentru aceasta tarta, iar din ce-a ramas am facut o paine micuta de casa.
- 300 ml apa calduta
- 10 g drojdie uscata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- ~550 g faina
- Pentru tarta:
- 200 g aluat de paine
- 8 rosii cherry
- 1 lingura ulei de masline
- sare
- usturoi cu piper
- busuioc uscat
- oregano uscat
Mod de preparare
Toate ingredietele le-am pus la framantat si dospit in cuva masinii de paine. Daca este nevoie mai puteti adauga putina faina, trebuie sa avem un aluat elastic si nelipicios.
Aluatul dospit il intindem intr-o tava mica (18 cm diametru) unsa cu ulei si tapetata cu faina. Punem deasupra rosiile cherry taiate in jumatate. Presaram sare, piper cu usturoi, busuioc si oregano dupa gust. Stropim cu ulei de masline si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 45 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.
Se portioneaza si se serveste calda. E buna si rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (30)
|