Ingrediente
- 125 gr unt
- 220-240 gr faina in funtie de faina folosita
- 1 ou mic
- 1 lingura zahar brun sau alb (puteti pune mai mult daca va place mai dulce)
- coaja de la 1/2 portocala
- sucul de la 1/2 portocala
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un varf de sare
- Umplutura:
- 500 gr visine
- 4 linguri zahar
- 3 lingurite amidon
- Zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Aluat:
- frecam untul cu zaharul si un varf de sare
- adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala - adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.
- invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora sau daca va grabiti e ok si la congelator timp de 20-30 de minute.
Aluatul il intindem sub forma rotunda si il asezam intr-o forma rotunda unsa cu putin unt sau margarina.
Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba 3-4 minute. Apoi adaugam amidonul desfacut intr-o lingura de apa si amestecam pana se ingroasa. Luam de pe foc si lasam la racit.
Turnam umplutura peste aluat si nivelam.
Din aluatul ramas decupam floricele si le asezam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc moderat timp de aprox 30 de minute.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine 2" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (31)
|