Tarta cu visine si crumble

Postat de postavaru in Prajituri
26 Aug 2013 | 3595 vizualizari
Tarta cu visine si crumble

Nu mai este o noutate ca iubesc tartele. Pentru ca aveam un compot de visine inceput, am hotarat sa le transf orm intr-o tarta frageda si gustoasa.

Ingrediente

  • Aluat
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 350 g faina
  • Umplutura:
  • 500 g barnza de vaci
  • 1/2 plic praf de budinca de vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 oua
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 300 g visine fara samburi

Mod de preparare

Pentru aluat amestecam toate ingredientele pana rezulta un aluat elastic. 3/4 din aluat il intindem in tava rotunda unsa cu unt.

Pentru umplutura mixam branza de vaci cu oul si zaharul apoi adaugam praful de budinca si zeama de lamaie. Mixam pana se omogenizeaza. Turnam umplutura peste aluat iar deasupra asezam visinele. Aluatul ramas il faramitam si il presaram peste visine.

Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand de rumeneste deasupra. Lasam sa se raceasca in tava apoi portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si crumble" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu prune, visine si crumble

Postat de rocsi_1612

Tarta cu prune, visine si crumble

Prunele le punem la scurs intr-o sita iar dedesubt un bol unde sa se lase zeama. Aluatul: Intr-un bol punem margarina cubulete, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul cu pastai de vanilie,...

Citeste continuarea

Tarta crumble cu visine si mac

Postat de Criss

Tarta crumble cu visine si mac

Faina cu praful de copt si zaharul pudra se pun intr-un bol, se adauga untul rece si cu varful degetelor se amesteca pana cand are un aspect de firimituri, apoi se adauga oul si laptele. S-ar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.08.2013, 14:24
Ancuţa, eu mă înscriu la două porţii, că aşa m-am obişnuit.
la 26.08.2013, 14:25
si eu vreau tot portie dubla
la 26.08.2013, 14:26
Delicioasa tarta!Eu ma multumesc si cu o portie!
la 26.08.2013, 14:26
cu voi ajung la sapa de lemn ), dar va dau ca-mi sunteti dragi
la 26.08.2013, 14:30
io am citit prima data tarta cu visine si scrumbie )) na, fiecare cu ce-l doare

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking