Tarta de gutui

Postat de Oana in Prajituri
28 Oct 2009 | 15319 vizualizari
Tarta de gutui

Trebuie sa faceti macar o data tarta aceasta, este absolut divina! Mai ales ca e sezonul gutuilor, nu le ratati! Reteta din cartea minune Reader's Digest.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 150 g faina integrala de grau
  • 60 g zahar
  • 75 g unt moale
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o jumatate de lamaie
  • Umplutura:
  • 2 gutui mari- 500 g
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • o jumatate de portocala
  • sucul din 2 mere- 125 ml
  • 30 g zahar
  • 2 oua
  • 150 g smantana grasa
  • Topping:
  • o lingura cu miere
  • o lingutita rasa cu scortisoara

Mod de preparare

Pentru aluat, se amesteca faina cu zaharul, coaja de lamaie, untul si praful de sare, plus 2 linguri cu apa. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se intinde aluatul intr-o forma cu pereti detasabili de 26 cm, ridicand si o margine de 3 cm. Se pune forma in frigider.

Gutuile se spala, se curata, se taie in patru si se sc ot cotoarele, apoi se taie felii de 1 cm. Se stropesc cu zeama de lamaie. Se stoarce portocala si se amesteca cu sucul de mere, zaharul, plus o bucata din coaja de portocala, spalata bine si se dau in fiert. Se inabusa gutuile in acest suc 5 minute la foc mic, cu capac. Apoi se scot cu o paleta si se lasa la racit. Zeama se lasa si ea la racit, iar coaja de portocala se scoate.

Se incinge cuptorul. Se scoate forma din frigider, se aseaza gutuile racite, iar peste ele se toarna un amestec format din cele doua oua, smantana si zeama racita. Se coace tarta la foc mic, pe gratarul de sus, cam 20 de minute, pana se incheaga bine.

Se amesteca mierea cu scortisoara si se unge tarta cu ajutorul unei pensule. Se mai lasa sa se odihneasca 10 minute in cuptor, cu focul oprit, apoi se indeparteaza marginea formei si se lasa tarta sa se raceasca pe fundul formei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert placinta dulce de toamna

Postat de mirela0911

Desert placinta dulce de toamna

Umplutura: Mai intai se prepara umplutura deoarece dovleacul necesita mai mult timp la calit. Se curata de coaja si se da pe razatoarea cu gauri mari. Intr-o cratita incapatoare se pune...

Citeste continuarea

Desert tarta cu gutui

Postat de Oana

Desert tarta cu gutui

Pentru prepararea blatului, vei avea nevoie de un robot de bucatarie, ca sa nu dureze prea mult! Pune in vasul robotului faina, zaharul, untul moale, putina sare si coaja de lamaie. Adauga laptele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2009, 19:00
oooooooooooo
ce buna cred ca e
la 28.10.2009, 19:24
Chiar eeee!
la 28.10.2009, 19:37
te creeeeeeeeeeeed, am pus-o la favo iti dai seama ca o fac , sunt fff curiosa cred ca e ffffff buna
la 28.10.2009, 19:51
N-am aici un emoticon d-ala ce ofteaza.
la 28.10.2009, 20:18
Sunt demetiale gutuile , iar sosul ala in care se inabusesc, wow, e atat de buuuuuun Foarte usor se face! Si mai am niste gutui sa le fac cu pui si sos

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking