Tarta cu struguri negri

Postat de mamaieelena in Prajituri
20 Sep 2012 | 3742 vizualizari
Tarta cu struguri negri

Ingrediente

  • Boabele de la 800 g struguri negri
  • 6 linguri cu zahar
  • 2 linguri cu miere
  • 3 plicuri cu zahar vanilat
  • 2 linguri cu gris
  • 250 ml lapte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 ligurita praf de copt
  • 1 lingura cu smantana
  • 3 linguri cu ulei

Mod de preparare

Boabele de struguri spalate si scurse bine de apa le-am pus intr-un vas rotund pe 3 linguri cu zahar si am dat la cuptor la 200 grade. Se lasa in cuptor pana scade siropul adica 20-30 minute.

Intre timp se face grisul cu lapte; se pune intr-o craticioara laptele 250 ml si cand incepe sa clocoteasca se pune grisul treptat cand e gata se pun cele 2 linguri cu miere si 1 plic cu zahar vanilat, se da la rece. 

Acum se poate pregati si aluatul de pandispan astfel: intr-un bol pentru mixer se pun albusurile separat de galbenusuri si se mixeaza cu putina sare pana se intaresc bine ,punandu-se apoi 3 linguri zahar treptat si se obtine o spuma ca de bezea dupa care se pun si galbenusurile, uleiul, faina cu praful de copt si smantana. In gris se pune 1 ou si se amesteca bine .

Se scot din cuptor strugurii, peste ei se pune grisul si peste gris aluatul de pandispan. Se pune la cuptor pana se rumeneste deasupra la 200 de grade, aproximativ 30-40 minute. Se poate pune deasupra si zahar pudra cand este rece dar noi am servit asa fara fiind destul de dulce. L-am luat ca fiind tort dandu-i si forma rotunda.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri negri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (43)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu struguri

Postat de Alina26

Tarta cu struguri

1. Intr-un robot de bucatarie am pus toate ingredientele (untul trebuie sa fie moale) si le-am mestecat pana s-a strans aluatul.Apoi l-am scos pe masa de lucru si l-am mai framantat cu mainile..Am...

Citeste continuarea

Desert tarta cu nuci, alune, prune si struguri

Postat de ancutsa

Desert tarta cu nuci, alune, prune si struguri

  Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.09.2012, 12:27
Ce bun trebuie sa fie,si ce aroma are
la 20.09.2012, 12:29
ce cremoasa este
la 20.09.2012, 12:34
buna tarta
la 20.09.2012, 12:37
minunata
la 20.09.2012, 12:43
Vai cum îmi ies mie iar toate pasenţele. Doar ce am comentat pe la mâncăruri deosebite până acum şi când mă gândeam la ceva desert am găsit această minunăţie de tartă făcută exact, dar exact pe gustul meu

Vezi toate comentariile (43)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking