Tarta cu struguri

Postat de Oana in Prajituri
2 Noi 2010 | 6328 vizualizari
Tarta cu struguri

Ingrediente

  • Blat:
  • 120 g unt
  • 200 g faina
  • o lingurita rasa cu sare
  • 2 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • Umplutura:
  • 500 g struguri albi si negri
  • 250 g branza grasa de vaci
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Pentru blat, se topeste untul, sa fie lichid si se lasa la racit. Se cerne faina, se adauga sarea, zaharul si laptele, apoi untul topit si se amesteca cu mana pana se obtine o bila de aluat moale si nelipicios. Se intinde cu mana intr-o tava de tarta, se ridica si pe peretii formei, apoi se pune la frigider pana se pregateste umplutura.

Strugurii se spala, se cresteaza si se scot samburii. Se amesteca cu mixerul restul ingredientelor, se toarna compozitia in forma de tarta si se aseaza deasupra strugurii. Se coace in cuptorul incins, la foc mic, pana se incheaga bine si se rumeneste usor. Se scoate si se lasa tarta la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu struguri" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tarta cu struguri

Postat de licurici_lra

Tarta cu struguri

1.             Pentru blat, se separa ouale. 2.             Galbenusurile...

Citeste continuarea

Tarta cu fructe de padure

Postat de Dya

Tarta cu fructe de padure

Se cerne făină, se adaugă ouăle, zahărul şi untul. Se presară bicarbonatul şi drojdia. Se toarnă apa şi se frământă un aluat elastic, nelipicios. Se ţine la rece...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.11.2010, 12:33
Cu branza si struguri! yamiii!
la 02.11.2010, 12:39
dupa corinutahop si eu la o feliuta de tarta
la 02.11.2010, 12:50
Pofiti cu incredere
la 02.11.2010, 12:59
Vin si eu la desert
la 02.11.2010, 13:20
branzaaa

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking