Tarta din branza de vaci cu bezea

Postat de mamaieelena in Prajituri
23 Oct 2011 | 3315 vizualizari
Tarta din branza de vaci cu bezea

Ingrediente

  • 500gr.branza dulce
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 fiola cu esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • razatura de la o lamaie
  • 50 gr. stafide muiate in alcool(50ml alcool)
  • 3-4 oua
  • 1lingura si jumatate cu gris

aluat pt tarta:

  • 100 gr smantana
  • 1 ou
  • 200 gr.margarina
  • 1 lingura cu zahar pudra
  • faina 300-350 gr

bezea:

  • 6 albusuri
  • 6 linguri cu zahar

Mod de preparare

Se pregateste aluatul pentru tarta si se da la rece,intre timp pregatim branza intr-un castron astfel:branza,ouale,zaharul,razatura de lamaie,vanilia,sare, stafidele inmuiate in alcool ,se va folosi si alcoolul.

Grisul si se amesteca bine. Intr-o forma rotunda am intins cu mana aluatul si am pus la cuptorul preincalzit la 180-200 grade .

Se tine pana la coacere si apoi se rastoarna toata branza in tarta se da iar la cuptor pana la coacerea acesteia .Cand este aproape gata se bat albusurile cu un pic de zeama de lamaie,spuma tare apoi se adauga zaharul cand este bine batut albusul se va scoate din cuptor tarta gata facuta si se pune bezeaua pe deasupra si se da iar la cuptor pentru maxim 15 minute.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta din branza de vaci cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura

Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine...

Citeste continuarea

Reteta de biscotti italienesti

Postat de mirela0911

Reteta de biscotti italienesti

Iata cum se prepara Reteta de biscotti italienesti Intr-un bol se pune faina, zaharul, migdalele, sarea si praful de copt. Se amesteca bine ingredientele uscate apoi se adauga ouale,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.10.2011, 19:33
O tarta superba!!! Deliicioasa! Mamaie...si eu vreau o feliuta
la 23.10.2011, 19:35
foarte buna tarta cu branza Mamaie
la 23.10.2011, 19:48
Tarta cu bezea? Numai buna de savurat.
la 23.10.2011, 19:49
Mamaie si mie o feliuta..daca mai ai daca nu astept pana mai faci
la 23.10.2011, 20:14
delicioasa tarta si gust super bun...yamiii

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking