Tarta pufoasa de ciocolata

Postat de deyutzky in Prajituri
9 Mai 2012 | 3564 vizualizari
Tarta pufoasa de ciocolata

Si daca tot e ziua Europei astazi, sa sarbatorim cu o tarta in ton cu steguletul...si anume, cu stelute! Va invit sa o gustati, e foarte buna!!

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 175 gr zahar tos
  • o cana de apa calduta (sau lapte, eu am pus apa calduta)
  • 90 ml ulei
  • 100 gr ciocolata (eu am pus 50 gr ciocolata cu lapte + 50 gr ciocolata amaruie)
  • 1 portocala pt decor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, praful de copt, cacaua si amestecam bine.

Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si apa calduta si mixam.

Rupem ciocolata bucatele mici, o adaugam in compozitia obtinuta si amestecam.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si dam la cuptor pt aproximativ 25-30 de minute la foc mediu, pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor o lasam la racit apoi o scoatem din tava.

Taiem portocala felii apoi ii dam forma de stelute, sau orice forme doriti.

Pudram cu zaharul pudra apoi ornam cu stelutele.

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pufoasa de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu crema de ciocolata si mix de fructe

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de ciocolata si mix de fructe

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand, apoi zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Se toarna in fir subtire...

Citeste continuarea

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu cacao si jeleu de cirese

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul gold, mixati pana bezeaua devine lucioasa. Puneti galbenusurile, apa, uleiul, esenta de rom si mixati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 14:26
si mie imi place tare mult asa cu ciocolata!
la 09.05.2012, 17:06
la 09.05.2012, 17:15
si eu vreau!!!!
la 09.05.2012, 17:45
la 09.05.2012, 17:53
excelent arata

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking