Tarta pufoasa de ciocolata

Postat de deyutzky in Prajituri
9 Mai 2012 | 3576 vizualizari
Tarta pufoasa de ciocolata

Si daca tot e ziua Europei astazi, sa sarbatorim cu o tarta in ton cu steguletul...si anume, cu stelute! Va invit sa o gustati, e foarte buna!!

Ingrediente

  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 ou
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 175 gr zahar tos
  • o cana de apa calduta (sau lapte, eu am pus apa calduta)
  • 90 ml ulei
  • 100 gr ciocolata (eu am pus 50 gr ciocolata cu lapte + 50 gr ciocolata amaruie)
  • 1 portocala pt decor
  • zahar pudra

Mod de preparare

Punem intr-un bol faina, praful de copt, cacaua si amestecam bine.

Adaugam oul, zaharul vanilat, zaharul tos, uleiul si apa calduta si mixam.

Rupem ciocolata bucatele mici, o adaugam in compozitia obtinuta si amestecam.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu unt si dam la cuptor pt aproximativ 25-30 de minute la foc mediu, pana trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce scoatem tarta din cuptor o lasam la racit apoi o scoatem din tava.

Taiem portocala felii apoi ii dam forma de stelute, sau orice forme doriti.

Pudram cu zaharul pudra apoi ornam cu stelutele.

Pofta buna!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta pufoasa de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coronita cu ciocolata si nuca

Postat de daniastefania

Coronita cu ciocolata si nuca

Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc, unde punem drojdia dizolvata in apa calduta. Lasam sa se activeze drojdia, apoi adaugam restul ingredientelor. Framantam alutul pana devine...

Citeste continuarea

Desert pariziene cu branza si stafide

Postat de Corina33

Desert pariziene cu branza si stafide

Aluat : Se amesteca faina cu drojdia si sarea intr-un bol incapator. Separat amestecam laptele caldut cu zaharul si untul, apoi le turnam peste oul batut si amestecam. Se toarna ingredientele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2012, 14:26
si mie imi place tare mult asa cu ciocolata!
la 09.05.2012, 17:06
la 09.05.2012, 17:15
si eu vreau!!!!
la 09.05.2012, 17:45
la 09.05.2012, 17:53
excelent arata

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking