Tarta rapida cu capsuni

Postat de alba_zori in Prajituri
26 Mar 2012 | 4945 vizualizari
Tarta rapida cu capsuni

Am vrut sa fac ceva foarte rapid si bun si deci o tarta,cat de mult imi plac capsunii de i-am pus chiar intregi ca sa ii mananc mai repede,si dealtfel aveam putin timp la dispozitie,deci e rapida,pofta mare!

Ingrediente

  • 3 cesti de capsuni.
  • 250 gr faina00.
  • 150 gr unt sau margarina.
  • 2 galbenusuri.
  • 100 gr zahar pudra.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • jumate de pastaie de vanilie.
  • sare un praf.
  • un plic de gelatina.
  • 3 galbenusuri.
  • 500 ml lapte de migdale.
  • 100 gr zahar pudra.
  • 80 gr faina.
  • coaja de la o lamaie rasa.
  • vanilie

Mod de preparare

Rapid si numai bun dupa o masa. Deci dam prin sita faina si o asezam pe un lemn si facem cu mana o fantana in mijloc. Punem si un pic de sare, apoi punem in mijloc zaharul pudra si el dat prin sita si cu galbenusurile. Amestecam cu manuta curata, apoi cand a devenit o crema adaugam si untul sau margarina facuta cubulete si amestecam bine fara sa ne atingem cat putem de faina din jur. Deci facem crema in mijloc si apoi adaugam si vanilia si coaja de lamaie, la urma amestecam bine cu faina si lucram o mingiuta, la inceput se faramiteaza dar lucrand-o se omogenizeaza. Deci mingiuta asta o punem in folie transparenta la frigider cam jumate de ora.

In timpul acesta spalam capsunile si le aranjam pe o farfurie ca sa ne facem o idee cum ar veni pe tarta. Eu am facut repede deci cate una am lasat-o intreaga,cele mari le-am taiat in doua.

Trecut timpul de odihna scoatem de la frigider mingiuta si o lucram cateva secunde, o asezam pe o alta folie transparenta si luam un lemn si ajutandu-ne cu faina intindem un pic. Pregatim si tava rotunda unsa cu un pic de margarina si presarata cu faina si ne ajutam cu folia transparenta ca s-o putem aranja in forma cu partile detasate, apoi dam jos folia si mai intindem un pic cu lemnul cat sa fie egala. Atasam si cercul lateral de la forma detasabila, facem si bordurile cu degetele si facem niste gaurele cu furculita peste tot ca sa nu creasca si sa se umfle, asta e important. Asezam hartie de copt taiata rotund deasupra si punem daca avem niste orez sau fasole uscata, nu se vor arde, este numai pentru a nu se arde bordurile, apoi punem la cuptorul preincalzit bine la 180 grade pentru 10 minute aproape. Dupa timpul acesta dam jos hartia cu orezul si mai punem la cuptor inca vreo 5 sau 10 minute ca sa prinda un pic de culoare si sa se faca crocanta, avand grija sa nu se arda. Facem si testul cu scobitoarea daca vrem.

Apoi lasam sa se raceasca cateva minute ,in timpul in care facem si crema: punem la incalzit laptele. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul pudra sau zahar normal frecam bine cu o furculita si adaugam si faina, coaja de lamaie. Cand incepe sa fiarba laptele adaugam si vanilia, apoi luam cu un polonic cate putin din lapte si adaugam la compozitia de galbenusuri amestecand repede si cu grija ca sa nu faca cocoloase si tot asa pana se termina si laptele tot, apoi compozitia o rasturnam in cratita si amestecam bine pana se ingroasa bine, apoi stingem focul si turnam intr-un alt bol crema ca sa se raceasca. Nu uitam sa acoperim cu o folie transparenta ca sa nu faca pielita desupra.

Cateva minute la racit daca dorim, chiar calda se poate pune peste tarta, se niveleaza bine ,sau daca vreti se poate pune intr-un sac-a -poche si se fac numai stelute. Eu am facut in graba deci simplu cu lingura, apoi am asezat si capsunile. Am pregatit si gelatina la urma dupa instructiunile de pe plic si am turnat calda peste capsuni. Si gata ce bun este!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rapida cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Melcisori (spirale) cu crema de unt

Postat de mirela0911

Melcisori (spirale) cu crema de unt

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca. Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si...

Citeste continuarea

Impletita cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Impletita cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.03.2012, 17:42
ce bunatate
la 26.03.2012, 17:59
Foarte buna
la 26.03.2012, 18:16
vreau si eu
la 26.03.2012, 18:38
Multumesc foarte mult pentru aprecieri!
la 26.03.2012, 18:42

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking