Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei

Postat de geoline in Aperitive / Garnituri
18 Feb 2015 | 2917 vizualizari
Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei

Imi plac tartele sarate si incerc tot felul de combinatii...asa ca mi am adus aminte de aceasta tarta gustoasa. Am servit o la cina, iar langa un pahar de vin alb merge de minune!

Ingrediente

  • aluat de foietaj
  • 300 g ricotta
  • 1 ou
  • 2 ardei grasi
  • 4/5 felii de prosciutto
  • 2 linguri de parmezan razuit
  • 80 g cascaval
  • sare
  • piper
  • un catel de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Ardeii se taie in bucati nu foarte mici si se calesc 15 minute  impreuna cu catelul de usturoi. Intr un bol se pune ricotta,oul, parmezanul, sarea, piperul, prosciutto si cascavalul taiate cubulete si se amesteca toate. Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se aseaza foietajul, se inteapa din loc in loc , apoi rasturnam compozitia, o nivelam si asezam ardeii caliti. Se coace 20 min in cuptorul preincalzit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata cu prosciutto, ricotta si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Saratele cu mix de branzeturi

Postat de rocsi_1612

Saratele cu mix de branzeturi

Intr-un bol mixam untul, de la temperatura camerei, impreuna cu iaurtul. Adaugam mixul de branzeturi si cascavalul. Incorporam sarea, praful de copt, iar la final faina cernuta, pe care o punem pe...

Citeste continuarea

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

Postat de merisor67

Rulouri aperitiv, cu crema de branza

Pentru aluat, intr-un bol, mixam ouale, untul, uleiul, zaharul si sarea, pana la omogenizare. Untul trebuie sa fie usor moale, tinut la temperatura camerei. Adaugam apoi o parte din faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2015, 21:52
Imi plac mult tartele sarate
la 18.02.2015, 21:57
la 18.02.2015, 22:04
Si eu sunt fan tarte sarate! Arata tare bine!
la 18.02.2015, 22:04
Cu mare placere m-as da la tarta ta Ma tenteaza sa o prepar
la 18.02.2015, 22:06
incearc o!o sa vezi cat este de buna, ca si cea cu spanac!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking