Ingrediente
- Aluat foietaj
- 300 g ricotta
- 200 g spanac
- 100 g sunca
- 2 galbenusuri
- Sare
- Piper
- Patrunjel
- Boia iute
Mod de preparare
Scoatem aluatul din frigider si ne ocupam de umplutura.
Intr- un castron punem ricotta scursa bine de apa, adaugam spanacul. Spanacul l-am fiert cu un pic de sare si l- am maruntit.
Adaugam galbenusurile, sunca taiata cubulete, sare, piper, patrunjel si amestecam pana se omogenizeaza bine.
Incalzim cuptorul la 180•.aluatul il intindem si il punem intr- o forma rotunda de tarte.Turnam umputura peste aluat.ungem marginile, cu un pic de lapte sau ou.
Bagam la cuptor cam 30 minute sau pana cand umputura s-a intarit. Daca vedeti ca se arde deasupra, acoperiti cu o foaie de aluminiu.
Se serveste atat calda cat si rece. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|