Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte

Postat de Adele in Aperitive / Garnituri
20 Mar 2021 | 2804 vizualizari
Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte

Din acelasi aluat se pot face mai multe combinatii ,deci pe langa o tarta sarata cu spanac am pregatit niste rulori mixte  :D.

Ingrediente

  • Aluat :
  • 500 gr faina "00" (aproximativ)
  • 100 gr unt.
  • 50 gr untura.
  • 2 oua.
  • 5 gr sare.
  • 100 gr parmezan ras,
  • Umplutura:
  • 500 gr spanac.
  • 2 linguri cu ulei de masline,
  • sare,piper.
  • 1 catel de usturoi,
  • 4 crenvusti mici,
  • 1 ou pentru uns.
  • 150 gr ricotta.
  • 50 gr parmezan ras.
  • Crenvusti.

Mod de preparare

Se incepe cu spanacul, se pune pe foc cu uleiul de masline si usturoiul, se lasa 10 minte la foc mic, se potriveste de sare si se lasa la racit.

Dupa care se pregateste aluatul,intr-un bol se pune untul rece taiat bucati si untura, se adauga si ouale si se amesteca ,treptat se incorporeaza faina si parmezanul ras se pune si sarea ,se framanta totul bine pana cand se obtine un aluat compact si elastic, se da la frigider 20 minute.

Se pregateste umplutura in mod simplu intr-un robot se pune spanacul ,se mizeaza ,se adauga ricotta ,parmezanul ras si se amesteca bine ,piper dupa gust,se lasa la rece 20 minute .

Aluatul se imparte in trei ,dintr-o parte intindem o foaie rotunda si se aseza intr-o tava ,deja tapetata,se adauga jumatate din compozitia de spanac si deasupra se taie fasii de aluat,se ungecu ou si se daa cuptorul preincalzit la 180 ° pentru 25 -35 minute, pana se rumeneste ,se lasa la racit.

Cu aluatul ramas se formeaza rulouri mici ,se intinde pe rand cate  o fasie mica de aluat se uple cu spanac si se  ruleaza ,se taie bucati de 2 cm ,se alterneaza si cu crenvusti, se  aseza in tava ,se ung cu ou, se dau la cuptor la 180 ° pentru 25-35 minute ,pana se rumenesc bine. Se servesc calde daca nu aveti rabdare pana . Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

Dovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu...

Citeste continuarea

Chec sărat aromat cu ierburi

Postat de ctlina

Chec sărat aromat cu ierburi

Puneti la prajit baconul taiat bucatele într -o tigaie fără grăsime .  Bateti ouale cu piper, iaurt  si ulei .  Apoi se adaugă treptat făina, praful de copt și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2021, 10:57
la 20.03.2021, 11:01
Daca e sarata si mai are si spanac, eu ma bag
la 20.03.2021, 11:54
Rodi
la 20.03.2021, 11:54
Laura sunt pe placul celor mici chiar daca verdele ala face cu ochiul
la 20.03.2021, 12:48

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking