Tarta sarata ricotta si spanac

Postat de nadea68 in Aperitive / Garnituri
27 Dec 2015 | 2914 vizualizari
Tarta sarata ricotta si spanac

Pentru sarbatori am pregatit si o tarta rapida si gustosa. ..

Ingrediente

  • Aluat foietaj
  • 300 g ricotta
  • 200 g spanac
  • 100 g sunca
  • 2 galbenusuri
  • Sare
  • Piper
  • Patrunjel
  • Boia iute

Mod de preparare

Scoatem aluatul din frigider si ne ocupam de umplutura.

Intr- un castron punem ricotta scursa bine de apa, adaugam spanacul. Spanacul l-am fiert cu un pic de sare si l- am maruntit.

Adaugam galbenusurile, sunca taiata cubulete, sare, piper, patrunjel si amestecam pana se omogenizeaza bine.

Incalzim cuptorul la 180•.aluatul il intindem si il punem intr- o forma rotunda de tarte.Turnam umputura peste aluat.ungem marginile, cu un pic de lapte sau ou.

Bagam la cuptor cam 30 minute sau pana cand umputura s-a intarit. Daca vedeti ca se arde deasupra, acoperiti cu o foaie de aluminiu.

Se serveste  atat calda cat si rece. Pofta buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sarata ricotta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte

Postat de Adele

Aperitiv tarta sarata cu spanac si rulouri mixte

Se incepe cu spanacul, se pune pe foc cu uleiul de masline si usturoiul, se lasa 10 minte la foc mic, se potriveste de sare si se lasa la racit. Dupa care se pregateste aluatul,intr-un bol se...

Citeste continuarea

Tarta sarata cu spanac si ricotta

Postat de geoline

Tarta sarata cu spanac si ricotta

Spanacul se caleste in putin ulei pana se evapora apa lasata si se lasa la racit. Tapetam o forma rotunda de tort cu hartie de copt. Taiem aluatul de foietaj in forma rotunda si il punem in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2015, 17:19
la 27.12.2015, 19:02
Buna combinatie!
la 27.12.2015, 19:28
la 27.12.2015, 20:11
la 27.12.2015, 20:36
Va multumesc ♥

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking