Ingrediente
Aluat:
- 1 plic drojdie uscata
- 200 ml apa calduta
- 2 linguri seminte de in
- 1/2 lingurita sare de Himalaya
- 1 lingurita zahar brun
- 2 linguri ulei de masline cu aroma de trufe
- 150gr. fulgi de ovaz
- 250 gr. faina semi
Topping:
- masline Kalamata
- ardei rosu
- pasta de tomate
- oregano uscat
- cascaval ras
Mod de preparare
Cuptorul se preincalzeste pentru inceput la 50 grade.
Intr-un castron punem o parte din ingredientele uscate:drojdia,fulgii de ovaz, semintele de in sarea si zaharul brun, adaugam apa calduta, omogenizam.
Adaugam faina si picuram din cand in cand ulei de masline pana cand se dezlipeste aluatul de maini.
Acoperin vasul, oprim cuptorul, dam vasul in cuptor pentru 10-15 minute.
Scoatem aluatul dospit din cuptor,apoi repornim cuptorul la 170 grade si il lasam la incins.
Aluatul il impartim in 6 parti egale, apoi formam in 6 forme de silicon baza tartelor din aluatul dospit.
Ungem apoi fiecare tarta cu pasta de tomate, presaram oregano uscat, asezam din loc in loc masline Kalamata si bucatele de ardei rosu.
Presaram din belsug cascaval ras, apoi dam tartele la cuptor pentru 20 minute.Folosim functia de coacere cu ventilatie.
Scoatem tartele rumene din cuptor, le lasam la racorit si apoi servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte aperitiv lacto-vegetariene" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|