Ingrediente
- 250 gr faina
- 2 oua
- 12 gr drojdie
- 1/3 lingurita sare
- 50 gr unt
- 25 gr zahar
- 75 ml lapte
- coaja rasa de lamaie – optional; eu am pus
- 40 gr zahar tos
- 50 gr unt
Mod de preparare
Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si sarea.Separat incalzeste usor laptele, dilueaza drojdia in el si adauga amestecul peste faina.Omogenizeaza si framanta timp de 5-10 minute.
Acopera vasul si lasa-l la loc cald pentru 30 de minute.
Aseaza intr-o forma de tarta (cu diametrul de 18 cm) hartie pentru copt sau unge forma cu unt.
Intinde uniform aluatul, apoi acopera cu un servet si lasa inca 30 minute la loc cald.
Topeste 2/3 din untul ramas, unge bine partea superioara a aluatului, presara zaharul si pune untul ramas, deasupra, bucatele.
Introdu tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, si coace pana ce placinta se rumeneste frumos.
Sursa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte au sucre" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|