Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

Postat de vio_dreams in Dulciuri
14 Feb 2013 | 4939 vizualizari
Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

Nu sarbatoresc Valentine's Day , in general nu agreez sarbatorile de import, insa an de an pe 14 februarie avem un motiv special sa sarbatorim. Pe 14 februarie acum 15 ani mi-am cunoscut sotul si ne-am unit destinele, iar acum iata-ne mai maturi, mai intelepti, parinti a doi copii absolut minunati si speciali. Au fost 15 ani frumosi, cu bune si cu rele, 15 ani in care am invatat ca a iubi inseamna sa stii sa faci si compromisuri, sa stii sa oferi fara a astepta nimic in schimb! Am sarbatorit cu niste tarte dementiale, aromate cu extract de vanilie, umplute cu crema de ciocolata cu cardamon si sos de zmeura, o combinatie de exceptie, o explozie de gusturi, culori si arome, o combinatie pe care va recomand sa o incercati si va promit ca nu veti regreta!

Ingrediente

pentru aluatul de tarta:

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 6 linguri apa
  • 1 lingurita pudra vanilie
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 ou

pentru sosul de zmeura:

  • 200 gr zmeura
  • 50 gr zahar
  • 2 linguri apa


pentru crema de ciocolata

  • 100 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri zahar pudra
  • 2-3 pastai cardamon

pentru decor:

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1 lingurita ness
  • 100 gr zmeura
  • cateva frunzulite de menta

Mod de preparare

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta.

Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.

Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6 cercuri cu ajutorul unei forme.

Intindem cercurile de aluat in forma de tarte presand cu mana ca sa acopere toata suprafata. Nu este necesar sa ungeti formele. Inteati cu o furculita aluatul ca sa nu se umfle la copt.

Dam la cuptor pentru 15-20 minute, pana sunt rumenite usor.

Punem zmeura impreuna cu zharul si apa  intr-o craticioara pe foc si lasam pana da in clocot. Trebuie sa aibe consistenta unui sos. Nu il lasati foarte mult fiindca se va transforma in dulceata.

Punem sosul de zmeura fierbinte in coile de tarta si le lasam deoparte sa se raceasca.

Punem ciocolata rupta cubulete impreuna cu frisca lichida si pastaile de cardamon strivite usor intre degete intr-un vas la bain marie pana se topeste ciocolata (eu am folosit un aparat special pentru topit ciocolata)

Cand s-a topit ciocolata si compozitia este omogena indepartam pastaile de cardamon.

Dam compozitia de ciocolata la frigider pentru aproximativ o ora ca sa se intareasca. Daca

 va grabiti o puteti lasa 15 minute in congelator.Scoatem ciocolata dupa ce s-a intarit si mixam compozitia pana devine ca o crema.

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra pana devin cremoase. Punem pe foc la baie de aburi  si mestecam continuu pana se transforma intr-o crema groasa.

Lasam crema de galbenusuri sa se raceasca si apoi o incorporam in crema de ciocolata.

Punem crema intr-un sprit si mplem tartele cu crema.

Topim ciocolata la baie de aburi si o punem apoi in formele inimioare.Dam la rece si dupa ce se intaresc le scoatem.

Decoram fiecare tarta cu cate o inimioara de ciocolata si presaram desupra nessul.

Ornam cu zmeura si frunzulite de menta. Dam la rece cel putin o ora si apoi servim.

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu crema de ciocolata si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tarte cu mascarpone si zmeura

Postat de cristina1985

Desert tarte cu mascarpone si zmeura

Aluat: se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Adaugati untul, oul si framantati. Puneti apa si amestecati pana rezulta un aluat usor de modelat. Se tine la frigider 30...

Citeste continuarea

Mini tarte cu crema de vanilie si zmeura

Postat de privatelaura

Mini tarte cu crema de vanilie si zmeura

Facem un aluat din unt, faina,  ou si  zahar. Il lasam la rece o jumatate de ora, dupa care il intindem in forme mici de tarta (daca nu aveti, puteti face o tarta mare in forma de copt)....

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

Comentarii

la 14.02.2013, 12:04
La multi ani ,sa fiti fericiti multi ani de acum incolo!Despre tarte ...ce pot spude ?sunt perfecte!!
la 14.02.2013, 12:19
La multi ani frumosi impreuna Minunate si delicioase tartele!
la 14.02.2013, 12:19
La multi an!
Tare frumoase tartele.
la 14.02.2013, 12:23
Frumoase si delicioase!
la 14.02.2013, 12:32
La multi ani fericiti!!! Reteta este de vis...

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking