Tarte cu peste

Postat de cristina1985 in Peste
21 Feb 2019 | 2966 vizualizari
Tarte cu peste

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 g unt
  • 250 g faina
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa rece
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • sare
  • Umplutura:
  • 3 oua
  • 80 g cascaval
  • 150 g smantana
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  • piper
  • 400 g cod congelat (sau alt peste,fara oase)
  • 40 g cascaval (deasupra)

Mod de preparare

Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa  ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca trebuie). Se lasa la racit,pentru a se intari. Apoi, l-am prajit in putin ulei de cocos (fara miros si gust) sau puteti folosi alt ulei.Nu s-a rumenit,dar ii da un pic de gust. S-ar putea sa se desfaca in bucatele, prin prajire, dar nu e o problema pentru ca oricum trebuie taiat ,pentru tarte.Se lasa la racit.

Aluatul :Untul rece se amesteca cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi se adauga galbenusul, sare,praf de copt si apa (treptat). Se framanta , pana rezulta un aluat moale.Se tine la frigider 30 minute.

Umplutura:se amesteca ouale, cu cascavalul ras fin, smantana, ceapa verde taiata, sare ,piper.

Se decupeaza din aluat, cerculete,care se aseaza in formele de tarte ( cu diametru de 9 cm),cu hartie de copt .Se pun bucatele de peste, umplutura si deasupra restul de cascaval ras fin.Se coc in cuptorul preincalzit,cam 35-40 minute,sau pana sunt gata.Oricum, trebuie sa verificati dupa 20-25 minute (depinde de cuptor).Mi-au iesit 20 de tarte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Quiche cu legume si peste

Postat de cristeena20

Quiche cu legume si peste

Pestele congelat (eu am folosit o rondea mare de rechin) se pune la fiert in apa rece cu sare si apoi cand e fiert se scurge si se taie cubulete mici. Intr-o tigaie punem ceapa taiata julien la...

Citeste continuarea

Quiche de ton cu bacon

Postat de cristeena20

Quiche de ton cu bacon

Preincalzim cuptorul la 180 grade Taiem baconul cubulete sau fasii mici si subtiri (eu am folosit gata taiat) si il calim putin in tigaie; branza se taie fasii sau se razuie pe razatoarea mare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.02.2019, 14:51
la 21.02.2019, 15:10
la 21.02.2019, 15:19
Imi plac!!!!
la 21.02.2019, 15:26
la 21.02.2019, 15:32

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking