Ingrediente
- Aluat:
- 125 g unt
- 250 g faina
- 1 galbenus
- 50 ml apa rece
- 1/2 pliculet praf de copt
- sare
- Umplutura:
- 3 oua
- 80 g cascaval
- 150 g smantana
- 2 fire ceapa verde
- sare
- piper
- 400 g cod congelat (sau alt peste,fara oase)
- 40 g cascaval (deasupra)
Mod de preparare
Codul se lasa la dezghetat. Eu l-am gatit mai dietetic,l-am fiert intr-o tigaie,cu putina apa ,sare si am pus capac.A durat 50 minute,fara sa-l intorc.(se mai poate adauga apa, daca trebuie). Se lasa la racit,pentru a se intari. Apoi, l-am prajit in putin ulei de cocos (fara miros si gust) sau puteti folosi alt ulei.Nu s-a rumenit,dar ii da un pic de gust. S-ar putea sa se desfaca in bucatele, prin prajire, dar nu e o problema pentru ca oricum trebuie taiat ,pentru tarte.Se lasa la racit.
Aluatul :Untul rece se amesteca cu faina, pana rezulta un aluat nisipos. Apoi se adauga galbenusul, sare,praf de copt si apa (treptat). Se framanta , pana rezulta un aluat moale.Se tine la frigider 30 minute.
Umplutura:se amesteca ouale, cu cascavalul ras fin, smantana, ceapa verde taiata, sare ,piper.
Se decupeaza din aluat, cerculete,care se aseaza in formele de tarte ( cu diametru de 9 cm),cu hartie de copt .Se pun bucatele de peste, umplutura si deasupra restul de cascaval ras fin.Se coc in cuptorul preincalzit,cam 35-40 minute,sau pana sunt gata.Oricum, trebuie sa verificati dupa 20-25 minute (depinde de cuptor).Mi-au iesit 20 de tarte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu peste" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|