Tarte cu piersici

Postat de Oana in Prajituri
4 Feb 2012 | 4725 vizualizari
Tarte cu piersici

Ingrediente

  • Aluat:
  • 200 g unt
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri lapte
  • un praf de sare
  • 350-400 g faina
  • Crema:
  • un borcan de piersici in compot
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura gelatina granulata
  • + 1 plic jeleu dr oetker pt decor

Mod de preparare

Jumatatile de piersici din compot se pun la scurs si se pastreaza compotul. Se opresc 3 bucati pentru ornat, restul se vor folosi la crema.

Se topeste untul si se lasa la racit. Se pune faina in castron, sare, zahar si lapte. Se toarna apoi untul si se amesteca. Se framanta cu mana pana se obtine o bila de aluat, elastic, care nu se lipeste de maini. Eu am 4 forme de mini-tarte, din compozitia de aluat au iesit 15 bucati. Formele de tarte se ung cu ulei sau unt topit. Se rupe cate o bucata de aluat, se formeaza o bila, apoi se preseaza cu podul palmei pe masa si se intinde pana se obtine un cerc, mai mare decat forma de tarta. Aluatul se lucreaza foarte usor, nu se rupe si nu se lipeste de maini. Se pune apoi in tarta si se imbraca peretii formei, niveland marginile. Se inteapa aluatul cu furculita. Se coc tartele la foc mediu pana se rumenesc usor. Se scot din cuptor, se lasa putin la racit, apoi se scot usor din tarta, intorcand forma invers, pe un prosop curat de bucatarie. Tartele se lasa la racit.

Intre timp se prepara crema. Piersicile scurse se mixeaza cu blenderul vertical. Gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece se topeste usor la bain-marie si se amesteca in piureul de piersici. Se bate frisca bine si se incorporeaza in ea piureul de piersici. Se lasa 15 minute la rece, amestecand din cand in cand. 

Se umplu tartele cu cate 2 linguri de crema, se orneaza cu piersicile scurse bine. Se prepara jeleul cu sucul de piersici, dupa instructiunile de pe ambalaj si se pun pe fiecare tarta cate 2 linguri de jeleu. Se lasa la rece cel putin o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Postat de panacris

Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe

Iata cum se prepara Reteta de minitarte cu crema de vanilie si fructe Se prepară aluatul pentru blat: untul moale, se amestecă cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa. Se...

Citeste continuarea

Desert tarta cu branza si piersici

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tarta cu branza si piersici

Faina, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si untul taiat bucatele se pun intr-un castron si se amesteca cu mana pana cand se obtine un aluat omogen, care se introduce apoi la congelator....

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.02.2012, 20:13
ce frumusele mai sunt.Pup,Oana!
la 04.02.2012, 20:15
delicioase
la 04.02.2012, 20:27
bune bune
la 04.02.2012, 20:30
trebuie s-o fac E la fav
la 04.02.2012, 20:32
ce gustos

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking