Tarte cu ricotta si smochine

Postat de adriana65 in Prajituri
3 Oct 2013 | 3097 vizualizari
Tarte cu ricotta si smochine

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 250 g făină
  • 125 g unt rece tăiat cubuleţe
  • 100 g zahăr fin
  • 1 ou
  • un vârf de cuţit de sare
  • 1 linguriţă praf de copt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • Ingrediente pentru dulceaţă de smochine:
  • 4 smochine
  • o lingură de zahăr
  • 20 unt
  • câteva picături de coniac
  • Ingrediente pentru topping:
  • 250 g ricotta
  • 100 g zahăr fin
  • 1 gălbenuş de ou

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului punem toate ingredientele în vasul robotului de bucătărie la care se ataşează cuţitul. În 2 - 3 minute amestecul este omogenizat, gata pentru a fi pus într-o folie alimentară şi dat la frigider pentru o oră.

Smochinele se spală, se şterg, se îndepărtează codiţele  apoi se taie felii. Se pun într-o crăticioară, se adaugă puţin coniac şi se pun la fiert 1 - 2 minute. Se adaugă zahărul, se mai fierbe până se topeşte acesta apoi se adaugă untul.  Vasul se pune la rece. După răcire, cu ajutorul blenderului, mixăm smochinele pentru a obţine dulceaţa. Eu am preferat să prepar dulceaţa puţin mai groasă, dar dacă o vreţi mai subţire adăugaţi la începutul preparării 50 ml apă.  Pe o planşetă întindem aluatul la o grosime de 1/2 cm. şi tăiem cercuri puţin mai mari decât formele de tarte. Aluatul este suficient pentru 6 tarte. Se întinde aluat în fiecare formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Surplusul de pe margini se taie cu un cuţit. În fiecare formă se adaugă câte 2 linguri dulceaţă de smochine şi câte 2 - 3  linguri cremă de ricotta obţinută prin frecarea  brânzei ricotta cu zahăr şi gălbenuş de ou.  Formele cu tarte se pun în cuptorul încălzit la 180 grade C şi se coc aproximativ 20 minute. Se scot din cuptor şi după răcire se pudrează cu zahăr pudră. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Rulada cu budinca si sos de zmeura

Postat de rocsi_1612

Rulada cu budinca si sos de zmeura

Blatul: Separam ouale, mixam albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile le frecam putin cu uleiul. Peste albusuri punem galbenusurile, zaharul cu pastai de vanilie si...

Citeste continuarea

Desert tarta cu mascarpone si frisca

Postat de Ksenya

Desert tarta cu mascarpone si frisca

  Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.  Se  regleaza  inelul pentru montat tarte la   diametrul de 18 cm .  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.10.2013, 19:47
la 03.10.2013, 19:50
ce bine arata
la 03.10.2013, 20:15
la 03.10.2013, 20:27
la 03.10.2013, 20:30
Ce frumusele mai sunt

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking